073 720 02 00

Bouwrecht

Snijders Advocaten staat al meer dan 15 jaar gerenommeerde partijen bij uit de bouw. Van opdrachtgever, architect tot aannemer en onderaannemer. Van grote aannemer tot ZZP-er. Van civiele techniek tot glasvezel. Van klassieke aannemer tot montagespecialist. Snijders Advocaten is gekend als de bouwrecht advocaat die de bouwondernemer en bouwbranche verstaat.

Bouwrecht advocaat

Onze specialisatie en ervaring in het bouwrecht reikt ver. Van Raad van Arbitrage voor de Bouw (zie www.raadvanarbitrage.nl) tot zaken bij rechtbank en gerechtshof. We procederen en adviseren bij en over contractvorming. Of het gaat om maatwerk of om UAV en UAV GC contracten, we zijn er in thuis. We zijn huisadvocaat of processpecialist voor deze partijen. Van oudsher werken we als bouwrecht advocaat voor veel bouwbedrijven, installatiebedrijven, infra bedrijven, montagebedrijven, isolatiebedrijven et cetera rondom Rosmalen, ’s-Hertogenbosch, Geffen, Nuland, Tilburg.

Meer/minder werk

Veel procedures gaan daarbij over meer/minder werk. Ook aanbestedingsdiscussies, oplever- en kwaliteitsgeschillen zijn zeer veel voorkomend. We zijn met recht een specialist te noemen in deze branche. We kunnen vele prachtige winnende uitspraken overleggen uit eigen bouwrecht praktijk. Deze bouwrecht praktijk blijft groeien, mede vanwege zoals hiervoor genoemd de vele bouw(gerelateerde) bedrijven in Noord-Brabant. We staan echter bouwbedrijven bij uit heel Nederland.

De beste reputatie in de bouwwereld: Snijders Advocaten

Er zijn weinig advocatenkantoren die zoveel succesvol hebben geprocedeerd voor bouwbedrijven de laatste vijftien jaar. Dat verklaart zich ook deels doordat de oprichter van Snijders Advocaten, mr. Danny Snijders, jarenlang zelf in de bouwwereld heeft gewerkt en de bouwplaats kent en begrijpt uit eigen ervaring. Dat geeft een natuurlijke klik met de aannemers en betekent dat Snijders Advocaten haarfijn aan rechters kan uitleggen hoe het werkt op een bouwplaats in Nederland.

Ook hebben we een bijzondere connectie met meerdere architecten(-bureaus). Voor de grotere van Nederland, maar ook de kleinere hebben we succesvol opgetreden.

Vraag gerust naar referenties van DGA’s of managers van bouwbedrijven, architecten of onderaannemers, zodat u zeker weet dat u bij het beste advocatenkantoor zit met de bouwrecht specialisatie.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties