073 720 02 00

Contractenrecht

Bij Snijders Advocaten weten we alles van contractenrecht. Zoekt u een advocaat contractenrecht, dan bent u bij ons als contractspecialist aan het juiste adres. Een contract biedt zekerheid en rust. Zelfs al lijkt de kans zeer klein dat u ooit in conflict komt, geeft een goede schriftelijke overeenkomst rust in een samenwerking. Het is dan immers duidelijk vastgelegd wat u met uw contractpartij hebt afgesproken. Dat slaapt wel zo lekker.

Advocaat contractenrecht

Wij zijn gespecialiseerd in contractenrecht. Wij stellen contracten op en procederen zo nodig over contracten. Dat gebeurt in meerdere branches. In de bouw, software/ICT, franchise, aandeelhouders overeenkomsten in alle branches. Voor vrijwel alle contracten, ook uiteraard bijvoorbeeld een geldleningsovereenkomsten of intentieovereenkomst, hebben wij een gespecialiseerde jurist contractenrecht of advocaat contractenrecht voor u.

Conflict over een contract

Partijen kunnen, ondanks een duidelijk contract, het niet (meer) met elkaar eens zijn. Een klein conflict kan dan al leiden tot grote gevolgen. Als deskundig advocaat contractenrecht aan uw zijde zorgen wij voor de onderhandelingen, beëindiging, ontbinding of andere remedie bij een conflict waarbij een contract een centrale rol speelt.

Advies over een contract

Daarnaast stellen wij contracten op bij overnames en aandeelhoudersovereenkomsten.

Vanzelfsprekend adviseren wij dus ook bij vastgoedcontracten, bouw/aannemingsovereenkomsten, leveranciers- en distributieovereenkomsten, huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, handelsovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht, vaststellingsovereenkomsten, licentieovereenkomsten, software-ICT overeenkomsten, royalty overeenkomsten en alle andere denkbare overeenkomsten / contracten.

Wilt u slechts een zwaarwegend artikel laten checken in een overeenkomst / contract? Snijders Advocaten staat voor u klaar. Bespaar dus niet op een advocaat contractenrecht en laat het even toetsen door één van onze specialisten.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties