073 720 02 00

Gespecialiseerd familierecht advocaat

Het personen- en familierecht is een complex rechtsgebied. Meer dan in andere kwesties spelen emoties namelijk een rol. Als partijen uit emotie reageren of op die basis keuzes maken, kan dat tot ongewenste resultaten leiden. Juist in die situaties is het belangrijk om door een familierecht advocaat te worden bijgestaan die begrip en oog heeft voor uw emoties en belangen, en u tegelijkertijd op duidelijke en eerlijke wijze door het proces begeleidt. Kortom: een advocaat familierecht die voor én met u de beste oplossing zoekt, uw “trusted advisor”. Daarvoor bent u bij Snijders Advocaten aan het juiste adres.

Wat valt er allemaal onder het familierecht?

Het personen- en familierecht is erg breed. Wij kunnen u als familierecht advocaat onder andere bijstaan in de volgende gevallen:

  • als u en/of uw partner wil(len) scheiden;
  • het opstellen van een ouderschapsplan of convenant;
  • het berekenen en vastleggen van kinder- en/of partneralimentatie;
  • het vastleggen of wijzigen van een zorgregeling met uw kinderen;
  • als de Raad voor de Kinderbescherming vindt dat uw kind onder toezicht moet worden gesteld en/of uit huis geplaatst moet worden;
  • als u vindt dat het ouderlijk gezag door beide ouders, of juist door één van de ouders moet worden uitgeoefend;
  • afstammingskwesties (zoals erkenning, vaststelling vaderschap, ontkenning vaderschap, enzovoorts);
  • erfrechtkwesties.

Advocaat familierecht voor de beste oplossing

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin een familierecht advocaat de benodigde hulp en advies kan bieden. Mevrouw mr. J.A. (Jitka) Swinkels is dé advocaat familierecht bij Snijders Advocaten. Zij is als geen ander op de hoogte van de wetten en regels en staat u bij, adviseert u en begeleidt u bij alle problemen met betrekking tot het familierecht.

Neem vrijblijvend contact met haar op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties