073 720 02 00

Advocaat financieel recht / bankrecht

Als vaste legal partner van de grootste bank in consumer finance, kunnen we met recht zeggen dat we trots zijn. Deze bank, onderdeel van een wereldwijd concern, is in Nederland gevestigd te Amsterdam. Toch kiest deze bank, vanwege onze bijzondere kennis en expertise in financieel recht, voor de gespecialiseerde advocaat financieel recht van Snijders Advocaten.

Geschil met een bank

Ook treedt Snijders Advocaten als advocaat financieel recht en specialist bancair recht op voor bedrijven, bestuurders en particulieren als zij een geschil met een bank hebben. Dat kan gaan om borgstellingen, zorgplicht, toezicht of andere geschillen in het bancair of effectenrecht.

Jurisprudentie financieel recht consumenten en bedrijven

Er bestaat een veelvoud aan uitspraken waarin banken wel en geen gelijk krijgen in hun zorgplicht ten opzichte van hun klanten. Ook veel zaken spelen zich daarbij af rondom het fenomeen consumentenkrediet overeenkomst. In consumentenprogramma’s op televisie is daarvoor veel aandacht. Snijders advocaten heeft de gespecialiseerde kennis over consumentenkrediet overeenkomsten in huis.

De jurisprudentie rondom conflicten tussen bedrijven en hun bestuurders is evenzeer enorm gegroeid de laatste vijftien jaar. Ook in die conflicten hebben we veel proces- en advieservaring. Zie bijvoorbeeld de referentie van de grote bank Credit Agricole op onze website, een bewijs van onze kunde.

Neem gelijk contact op met een van onze specialisten als u een vraag of conflict heeft op het gebied van financieel recht.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties