073 720 02 00

Hypotheekrecht pandrecht en andere zekerheden

Bij het hypotheekrecht, pandrecht en andere zekerheden, ligt het voor de hand waar het om draait. Het draait om zekerheid. Zekerheid voor een partij bij een overeenkomst. Zekerheid dat een schuldeiser, bijvoorbeeld een bank of andere partij die geld uitleent, het geld terugkrijgt. En dan ook nog eens met zoveel zekerheid dat de rangorde zo is dat deze partij een betere positie heeft dan andere crediteuren of schuldeisers.

Hypotheekrecht- of zekerhedenadvocaat

Veel van onze advocaten zijn gespecialiseerd in zekerheden zoals hypotheekrecht, pandrechten of eigendom voorbehouden en dergelijke. Er wordt heel veel geprocedeerd immers in Nederland over deze rechten. Dat kan tegen de schuldenaar zijn, waarbij aanspraak gemaakt wordt op de hypotheek- of pandrechten, maar ook tegen andere partijen.

Als bijvoorbeeld een cliënt van Snijders Advocaten meent dat de rangorde niet goed wordt toegepast in faillissement door een curator. Of een bank ten laste van een cliënt die ook een vordering heeft op een schuldenaar / debiteur van mening is sterkere rechten te hebben dan deze cliënt. Van eigendomsvoorbehoud tot privé borgstelling: over zekerheden, dan wel schijnbare zekerheden heeft Snijders Advocaten al meer dan 15 jaar in vele constellaties bij vele rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad succesvol geprocedeerd.

Advisering zekerheden

Bij het onderhandelen over contracten / overeenkomsten, is het zaak om zoveel mogelijk zekerheden in de overeenkomst / het contract op te nemen. Zo heeft u rust en kunt u er (vaak) meer op vertrouwen dat de andere partij de afspraken nakomt. Er zijn heel veel vormen van zekerheid in te bouwen. Als er bijvoorbeeld notariële vastlegging (dus: door de notaris) van hypotheekrecht moet geschieden, dan regelen we dat ook voor u. En als de contractspartij toch de afspraken uit de overeenkomst schendt, bent u in een sterke(re) positie wanneer u niet vooraf, mede met een advocaat, deze zekerheden in de overeenkomst had ingebouwd.

Investeer dus in advies over zekerheden door een advocaat, dat loont in alle opzichten. Maak gerust een vrijblijvende afspraak of stel direct een eerste vraag aan een van onze specialisten met betrekking tot hypotheekrecht.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties