073 720 02 00

Insolventie; faillissementsrecht; bestuurdersaansprakelijkheid; pauliana

In faillissementssituaties gelden andere regels. Specifieke regels, vaak betrekking hebbende op bestuurdersaansprakelijkheid of pauliana (bevoordeling). Ook voorrangsdiscussies met de Belastingdienst, pand- of hypotheekhouders zijn veel voorkomend bij insolventie ofwel faillissement of surseance van betaling.

Specialisatie insolventierecht

Snijders Advocaten is in het insolventierecht gespecialiseerd. Van ervaren curator tot faillissementsmedewerker: we hebben het aan boord bij Snijders Advocaten. Zo hebben we succesvolle bestuurders van gefailleerde vennootschappen bijgestaan, zowel bij de rechtbank als het gerechtshof. Vaak was dat tegen een curator. Andersom zijn er advocaten die voorheen als curator of medewerker van curatoren werkzaam zijn geweest en dus vanuit die positie de nodige proces en andere ervaring rondom insolventierecht hebben opgedaan. Snijders Advocaten heeft alle kennis op het gebied van insolventie in huis, onder meer door een INSOLAD Grotius opgeleide advocaat, voorheen curator te Amsterdam.

Bestuurdersaansprakelijkheid en pauliana

Veel bestuurders die hun bedrijf failliet zien gaan, hebben vragen over bestuurdersaansprakelijkheid of (actio) pauliana. Andere bestuurders zoeken een echte vechtadvocaat, type straatvechter, die ze bijstaat in het gevecht tegen bank of curator. Weer andere bestuurders zoeken een kundige advocaat met bewezen kennis en kunde, die zaken rustig en professioneel afhandelt en vaak ook uit onderhandelt. Voor elke cliënt en elke zaak hebben we een passende advocaat.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten op het gebied van insolventie of stel alvast direct een vraag per e-mail over het insolventierecht.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties