073 720 02 00

Milieurecht

Wat is het milieurecht?

Met het milieurecht bedoelen we alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op het milieu. Daarbij gaat het kort gezegd om de bescherming van de bodem, lucht, water en de natuur. De belangrijkste wet in het milieurecht is de Wet milieubeheer (Wm). In deze wet staan onder meer regels over de Milieueffectrapportage (MER) luchtkwaliteit, afvalstoffen en geluid. Ook in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is veel milieurecht opgenomen. Het milieurecht is een breed en boeiend rechtsgebied dat zeer dynamisch is. Wetgeving en jurisprudentie zijn volop in beweging.

Milieurecht voor bedrijven

Wanneer u als bedrijf activiteiten ontplooit die gevolgen kunnen hebben voor het milieu, dan heeft u zich aan bepaalde regels te houden. Deze regels staan meestal in de omgevingsvergunning milieu of het Activiteitenbesluit. De gemeente of omgevingsdienst controleert regelmatig of u zich aan deze regels houdt. Als dat niet het geval is, wordt handhavend opgetreden. Omdat dit grote gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld stillegging van uw bedrijf, adviseren wij nadrukkelijk om een gespecialiseerde jurist of advocaat milieurecht in te schakelen.

Advocaat gespecialiseerd in milieurecht

Omdat de wetgeving en jurisprudentie op het gebied van milieurecht technisch van aard is en volop in beweging, is het verstandig een advocaat of jurist milieurecht om advies of een second opinion te vragen mocht u met milieurecht te maken krijgen. Het tijdig inwinnen van advies kan u als projectontwikkelaar geld en tijd besparen.

Ook voor gemeenten zijn de ontwikkelingen binnen het milieurecht niet altijd bij te houden.

De kennis van onze advocaten is up-to-date. Neem contact met ons op voor een kop koffie. We komen graag langs!

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties