073 720 02 00

Procesrecht, procesvoering, litigation

Onze sectie litigation of procesvoering is onze oudste discipline. Onze oprichter Danny Snijders zat vanaf zijn beëdiging in 2002 meer dan twaalf jaar lang vrijwel wekelijks in de rechtszaal voor meestal een conflict tussen bedrijven. Veelal procedeerde hij over een niet nagekomen afspraak, dus over een schending van een contract of overeenkomst. Zijn reputatie als straatvechter, litigator of procesadvocaat stamt al uit die tijd. Ook andere ‘oud gedienden’ uit deze sectie zijn uit deze vechtpraktijk voor ondernemers en ondernemingen voortgekomen. Zo werd Snijders Advocaten al snel een middelgrote speler in (burgerlijk) procesrecht.

Nederlands burgerlijk procesrecht

Het Nederlands burgerlijk procesrecht is vastgelegd in onder meer het wetboek van burgerlijke rechtsvordering. Het is de bijbel langs welke regels we procederen. Door handig gebruik te maken van de wetgeving in het procesrecht/bestuursprocesrecht, kunnen we voor onze cliënten winst behalen gedurende een procedure. Dat het een ervaringsvak is, moge duidelijk zijn. Hoe meer proces ervaring, hoe groter de kans op winst in een procedure. Mede om die reden winnen we vaak van grotere kantoren, waar veel minder wordt geprocedeerd.

Litigation

Litigation is het Engelse woord voor procesvoering. Onze advocaten van de sectie litigation / procesvoering doen vrijwel niets anders dan procederen. We onderscheiden ons, als de juridische of strategische positie daartoe ruimte laat, door net wat harder of agressiever dan gemiddeld te procederen. Harder, met inzet van alle geoorloofde middelen. Daarbij wordt het harde woord of een rechtsgeldig conservatoir beslag niet geschuwd. Veel ondernemers en ondernemingen zitten immers niet te wachten op lang gedraai, maar willen (vaak terecht) dat er wat gebeurt.

Onze actiebereidheid en doelgerichtheid is gevreesd bij menig tegenpartij. Op verzoek kunnen we per branche of rechtsgebied mooie en succesvolle uitspraken overleggen op het gebied van (burgerlijk) procesrecht, behaald door één van onze strijders in de rechtszaal.

Heeft u een conflict, dreigende of lopende procedure en wilt u eens met een echt procesvoeringskantoor of proces advocaat sparren? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of stel nu direct een vraag per e-mail aan een van onze proces specialisten.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties