073 720 02 00

Advocaat in Den Haag

Als u een advocaat nodig heeft in Den Haag, dan zult u ongetwijfeld merken dat u met vele advocatenkantoren in zee kunt gaan. Misschien ziet u door de bomen niet eens meer. Want waar doet u goed aan bij uw keuze? We zullen deze zoektocht een stuk gemakkelijker voor u maken door u uit te leggen waarom u het best voor Snijders Advocaten kiest. En waarom al vele bedrijven én particulieren in Den Haag voor ons advocatenkantoor gekozen hebben.

Waarom wij hét advocatenkantoor voor bedrijven en particulieren in Den Haag zijn

Onze kracht ligt in onze specialismes. Een samenwerking met ons betekent dan ook dat u een advocaat toegewezen krijgt die echt álles over het betreffende rechtsgebied weet. Dat maakt dat deze specialist u zeer krachtig kan bijstaan, wat voor uitstekende resultaten zorgt. Of u nu een onderneming in Den Haag heeft en een advocaat wilt die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht, arbeidsrecht of bestuursrecht of u bent een particulier die verwikkeld is geraakt in een familiair geschil: Snijders Advocaten is hét advocatenkantoor voor u.

Wij fungeren graag als huisadvocaat. Daarbij is het onze tactiek om aan de voorkant te adviseren en met u mee te denken, zodat we ellende aan de achterkant kunnen voorkomen. Onze werkwijze kenmerkt zich als krachtig, adequaat en betrokken. We streven korte communicatielijnen en een snelle schakeling na. En dat altijd met veel enthousiasme, waarbij we u te allen tijde op de eerste plaats zetten. Samen met onze goede prijsstelling zijn dit allemaal redenen waarom bedrijven en particulieren uit Den Haag al zo lang voor ons advocatenkantoor kiezen, en niet voor de dure en grote kantoren op de Amsterdamse Zuidas.

Schakel een advocaat van Snijders in voor uw zaak in Den Haag

De meest effectieve strategie op het juiste moment inzetten: dat is ónze strategie. Wilt u een advocaat van Snijders Advocaten inschakelen voor uw zaak in Den Haag? Neem dan contact met ons op. We verwelkomen u graag voor een geheel vrijblijvende kennismaking bij ons in Den Bosch of Amsterdam. Onze deur staat voor u open!

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties