073 720 02 00

Advocaat in Leeuwarden

U staat tijdens uw juridische zaak in Leeuwarden sterker in uw schoenen als u een goede advocaat aan uw zijde heeft. Of het nu een familiair geschil betreft of een juridische kwestie binnen uw bedrijf: u wilt de beste resultaten halen. Daarom doet u er goed aan om een advocaat van Snijders Advocaten in te schakelen. Wij zijn hét advocatenkantoor voor bedrijven, ondernemers en particulieren in het hele land, waaronder Leeuwarden en omgeving.

Gespecialiseerd in allerlei rechtsgebieden en branches

Bij Snijders Advocaten zijn specialistische advocaten in dienst binnen een rechtsgebied en branche. Op die manier kan ons advocatenkantoor voor iedere zaak de beste allround juridische partner zijn – ook voor uw zaak in Leeuwarden. Zo werken bij ons bijvoorbeeld advocaten die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht en in de food en agro-branche. De zaken waarvoor we tot dusver zijn ingeschakeld op dit gebied, variëren inhoudelijk enorm. Zo hebben we al eens opgetreden voor en tegen koekjesfabrieken, adviezen opgesteld voor een ondernemer van een soep- en sauzenfabriek en geprocedeerd voor een conservenconcern. En hoewel de opdrachtgevers en processen telkens anders zijn, staat er één ding in ieder geval vast: onze enthousiaste, pragmatische, betrokken en slagvaardige manier van werken.

Niet alleen bedrijven en ondernemers in de Food en Agro-branche kunnen bij ons terecht. Ook als u bijvoorbeeld een bedrijf in Leeuwarden heeft in de sportbranche, handel, arbeidsbemiddeling, logistiek en transport of de installatiebranche, kunt u een advocaat van Snijders Advocaten inschakelen.

Hét advocatenkantoor voor uw zaak in Leeuwarden

Binnen Nederlands ondernemersland zijn wij hét advocatenkantoor dat de allerbeste resultaten haalt – dus ook voor uw zaak in Leeuwarden. En omdat wij ook advocaten in dienst hebben die gespecialiseerd zijn in familierecht, kunnen ook particulieren bij ons terecht. Onze deur staat altijd voor u open. Heeft u voor uw bedrijf in Leeuwarden of voor uzelf een advocaat nodig en wilt u eens geheel vrijblijvend kennis met ons maken? Maak dan gerust een afspraak met ons.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties