073 720 02 00

Advocaat in Oss

Een ongekende winnaarsmentaliteit: dat is waar we bij Snijders Advocaten bekend om staan. Dat zult u ongetwijfeld merken als u een advocaat van ons advocatenkantoor inschakelt voor uw zaak in Oss. Wij willen het beste resultaat voor u en daar doen we alles voor – of het nu een familierechtelijke of arbeidsrechtelijke kwestie betreft. En daarvoor zetten we alles op alles.

Specialist in uw branche

Ons advocatenkantoor is werkzaam voor allerlei grote én kleine (familie)bedrijven in heel Nederland, dus ook voor bedrijven in Oss en omgeving. Wij hebben advocaten in dienst die gespecialiseerd zijn in hun eigen branche. Van arbeidsbemiddeling tot handel en van software en ICT tot zorg en onderwijs: voor deze en méér branches kunt u bij ons een advocaat inschakelen. Omdat uw advocaat een echte expert is binnen uw branche en binnen een bepaald rechtsgebied, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht of bestuursrecht, zult u de beste resultaten halen voor uw zaak in Oss. Dat blijkt ook uit de vele zaken die we tot dusver succesvol hebben begeleid en afgehandeld.

Gespecialiseerd in familierecht

Ook als u een advocaat in Oss nodig heeft omdat u verwikkeld bent geraakt in een familierechtelijke kwestie, zoals een echtscheiding of een geschil omtrent een erfenis, is Snijders Advocaten uw partner. Wij zijn hét nichekantoor dat u in deze moeilijke tijden bijstaat. Dat doen we op een sterke, heldere en daadkrachtige wijze. Bijvoorbeeld met eerlijk advies, door u bij te staan tijdens gerechtelijke procedures of door meditation voor u en uw partner te organiseren. Cliënten uit Oss en omgeving kunnen op ons advocatenkantoor bouwen, wat de familiekwestie ook is.

Neem contact op met ons advocatenkantoor nabij Oss

Kunt u de ondersteuning van een advocaat van ons advocatenkantoor nabij Oss wel gebruiken? Of heeft u specifiek interesse in een van onze diensten, zoals ons hr-abonnement? Neem dan contact met ons op. Wij ontmoeten u graag, geheel vrijblijvend, op ons kantoor in Den Bosch of Amsterdam. Daar staat de koffie voor u klaar en ontvangen we u met veel enthousiasme.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties