073 720 02 00

Advocaat in Tilburg

Er is een reden waarom vele bedrijven, ondernemers en particulieren uit Tilburg voor een advocaat van Snijders Advocaten kiezen, en niet voor een advocatenkantoor op de bekende Amsterdamse Zuidas. Dat komt door onze unieke aanpak. Bij ons werken namelijk gespecialiseerde advocaten die expert zijn in een bepaald rechtsgebied en een bepaalde branche. Wij zijn ervan overtuigd dat specialisatie een advocaat de beste in zijn vak maakt. En dat blijkt ook, want Snijders staat bekend als hét advocatenkantoor in Den Bosch dat de beste resultaten haalt.

Ultraspecialisaties en multidisciplinaire teams

Snijders Advocaten heeft ruim 30 specialisten en medewerkers in dienst: een ervaren en gedreven team dat blijft groeien. Zij zijn werkzaam onder verschillende labels en bv’s die vallen onder Snijders Group BV. Dit zijn Snijders Advocaten, Snijders Ondernemingsrecht, Snijders Bestuursrecht, Snijders Arbeidsrecht, Snijders Incasso, Snijders Franchise, Snijders Interim, Snijders Litigation BV en Snijders Familierecht BV.

Binnen elk label of elke bv is een multidisciplinair team van ultragespecialiseerde advocaten actief. Zij focussen zich ook weer op specifieke branches, zoals software en ICT, handel, food en agro en logistiek en transport. Wat betekent dit als u een advocaat nodig heeft voor uw bedrijf of onderneming in Tilburg? U gaat in zee met een advocaat die alles weet van uw branche, die u perfect aan de voorkant kan adviseren om ellende aan de achterkant te voorkomen. Een echte sparringpartner die u kunt vertrouwen en waarmee u snel kunt schakelen.

Hét advocatenkantoor voor cliënten uit Tilburg en omgeving

Korte communicatielijnen, enthousiasme, betrokkenheid en slagvaardigheid: dat is wat u van een advocaat van Snijders kunt verwachten voor uw zaak in Tilburg. In combinatie met onze betere prijsstelling kiezen cliënten uit Tilburg en omgeving al jaren met volle overtuiging voor ons advocatenkantoor. Wilt u een advocaat van ons inschakelen? Of wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties