073 720 02 00

mr. D.I.J. (Danny) Snijders

Functie Founder / advocaat
Opleiding Nederlands recht - Universiteit van Tilburg
Specialisatie Aansprakelijkheidsrecht, Procesrecht, Ondernemingsrecht, Beslag- en executierecht, IT & ICT recht, Bouwrecht, Vastgoedrecht
Werkt bij Snijders Advocaten
Branche Sportbranche, Software & ICT, Food & Agro
Registratie rechtsgebieden van de Nederlandse Orde van Advocaten Ondernemingsrecht, verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is Danny verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Danny Snijders is oprichter en algemeen directeur van Snijders Advocaten. Hij is ruim 14 jaar geleden zijn eigen kantoor gestart. Als gevolg van zijn specifieke strategisch-juridische kwaliteiten, groeide het kantoor enorm snel. De “Snijders-aanpak” is inmiddels een begrip.
Van overheidsinstelling tot bedrijfsleven, er was kennelijk behoefte aan daadkracht en strategie, vanuit een kwalitatieve juridische basis. Danny is dagelijks betrokken op strategisch niveau bij veel grote zaken die Snijders Advocaten behartigt. Van overnamecontract tot het pure proces in de rechtszaal. Danny is advocaat geweest in veel bekende grote zaken, zoals bijvoorbeeld de FC Den Bosch – Bruscom zaak. Ook zijn enkele van zijn geruchtmakende (succesvolle) uitspraken in conflicten gepubliceerd in gezaghebbende juridische bladen. Danny heeft succesvol geprocedeerd tegen zowat alle grote (inter) nationale kantoren en wordt daardoor door heel Nederland en soms ook daarbuiten benaderd voor (strategisch, juridisch, proces-technisch) advies.

Danny wordt vaak door directies gevraagd om advies en (harde) actie in aandeelhoudersconflicten, vastgoed/bouw en andere complexe conflicten en (complexe) arbeidsrechtelijke kwesties. Ook bij overnames en contractonderhandelingen wordt Danny vaak ingehuurd door aandeelhouders of directies.

In de media zijn onder andere verschenen zijn werk voor De Graafschap in de zaak tegen de KNVB. Danny bepleitte de zaak met veel lof in een unieke 3 uur durende live (!) uitzending op FOX Sports en Omroep Gelderland tegen de advocaat van de KNVB. Ook werd Danny naar aanleiding van deze zaak later benaderd door andere Betaald Voetbal Clubs en andere bedrijven, waaronder Achilles ’29, welke ook een procedure aanspande tegen de KNVB.

Danny is daarnaast privé een fervent sportliefhebber, zowel in actieve als passieve zin. Ook wil Danny graag maatschappelijk zijn steentje bijdragen. Hij is daarom (gevraagd) voorzitter van de Beursvloer ’s-Hertogenbosch (matcht bedrijfsleven aan maatschappelijke, goede doelen).

Ook is Danny (gevraagd) voorzitter van de stichting Bossche Water Week (alle +/- dertig water gerelateerde evenementen in de regio ’s-Hertogenbosch, 200.000 bezoekers).

Vanwege Danny’s rol als bestuursadviseur in het bedrijfsleven en de sport (15 jaar ervaring als bestuursadviseur in het betaald voetbal, hockey, autosport), weten ook veel individuele sporters en spelermakelaars/sport management hem te vinden. Daarnaast wordt Danny ook door andere advocaten gevraagd om als hun advocaat op te treden in maatschapsconflicten.

Op verzoek zijn per branche top referenties op te vragen voor cliënten of potentiële cliënten. Deze worden niet openbaar op deze website geplaatst.

Ook kunnen aan potentiële cliënten vele succesvolle vonnissen en arresten (tegen de beste/grootste kantoren en advocaten van Nederland) worden overgelegd van Danny en zijn team, in bouw, vastgoed, food, franchise, installatie, software/ICT, aandeelhoudersgeschillen, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, sport, glasvezel en vele andere sectoren.

Interview Regio Business klik hier

Nevenfuncties

  • Lid raad van advies Met heel mijn hart (grootste aandeelhouder FC Den Bosch N.V., voorheen oprichter en voorzitter)
  • Voorzitter beursvloer ‘s-Hertogenbosch
  • Columnist Blue life magazine
  • Juridisch redactielid LEF magazine
  • Voorzitter klachtencommissie Yes We Can Clinics
  • Voorzitter van Stichting Bossche Water Week (35 water gerelateerde evenementen)

Publicaties

Nieuws, agenda & in de media

Recente publicaties van Danny

Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties