073 720 02 00

mr. E.P. (Esther) Vroegh

Functie Advocaat Associate
Opleiding Straf- en Civiel Recht - Universiteit van Utrecht
Werkt bij Snijders Advocaten

Mr. E.P. Vroegh (Esther) studeerde af in 1999 aan de Universiteit van Utrecht in de richtingen straf- en civiel recht. Sinds 2000 treedt mr. Vroegh op in een gevarieerde strafpraktijk. Zo heeft zij zich onder meer toegelegd op (fiscale) fraudezaken en ontnemingszaken. Er zijn over deze juridische kwesties door haar vele artikelen gepubliceerd. Mr. Vroegh mag talrijke ondernemers en belangenorganisaties tot haar clientèle rekenen.

Daarnaast treedt mr. Vroegh met regelmaat op de voorgrond in strafzaken waar verdenkingen als moord en drugshandel aan de orde zijn. Haar ervaring, inzet en vermogen om via originele invalshoeken de verdediging te voeren maken haar een strafpleiter pur sang.

Mr. Vroegh is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten. Hiertoe volgde zij de Specialisatie Opleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen te Utrecht.

Daarnaast voltooide zij in juli 2018 de commissarissencyclus bij Nyenrode en schreef haar paper over blockchain toepassingen in de boardroom.

Ook is zij mede-auteur van diverse boeken over true crime, zoals Moord, Zeden, bij de Rechtbank, Meesterschrijvers en het boek over Echte Vriendschap. Eind 2017 heeft zij een hoofdstuk geschreven in het boek ‘hoe word ik bitcoinmiljonair’ van Mark Koster. Dit hoofdstuk gaat over de strafrechtelijke en fiscale gevolgen van beleggingen in cryptocurrency.

Naast haar strafrechtpraktijk is zij betrokken bij de begeleiding van topsporters en sport- gerelateerde belangenorganisaties. Mr. Vroegh is lid van de Vereniging voor Sport en Recht en het Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport. Naast deze bezigheden is zij ook bestuurder bij diverse sport- en maatschappij gerelateerde organisaties.

Sinds 2006 is Esther (mede) werkzaam als Advocaat Associate voor Snijders Advocaten.

Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties