073 720 02 00

Procederen bij de kantonrechter

Wij zijn dé specialist voor uw procedure bij het kantongerecht. Wij hebben ruime ervaring in het procederen bij de kantonrechter, zowel in kort geding als in bodemprocedures.

Tal van (commerciële) verhuurders, huurders, werkgevers, kredietinstellingen en handelsagenten hebben wij succesvol bijgestaan voor het kantongerecht. Of het nu gaat om de ontruiming van uw bedrijfs- of woonruimte, de opzegging van uw agentuur- of huurovereenkomst, de incassering van een consumentenkrediet of een andere vordering waarvoor u moet procederen bij de kantonrechter, bij Snijders Litigation bent u aan het juiste adres. Niet alleen voor het voeren van uw procedure voor de kantonrechter, maar ook voor advies daarover.

Het kantongerecht

Bij het kantongerecht, tegenwoordig de sector kanton van de rechtbank, worden alle civiele zaken behandeld en beslist met een geldelijk belang van maximaal EUR 25.000,- en zogenoemde aardzaken. Aardzaken zijn zaken waarvoor u moet procederen bij de kantonrechter ongeacht het geldelijk belang van uw zaak. De meest voorkomende aardzaken zijn arbeids- en huurzaken. Maar ook voor geschillen over een agentuurovereenkomst, een consumentenkrediet en een consumentenkoop moet u procederen bij de kantonrechter.

De procedure bij het kantongerecht

De specialisten van Snijders Litigation kennen de ins en outs van het procederen bij de kantonrechter. Het procederen bij de kantonrechter verschilt op onderdelen van het procederen bij de sector civiel van de rechtbank. Zo is procesvertegenwoordiging bij het kantongerecht niet verplicht, kent de sector kanton een eigen procesreglement (met kortere termijnen voor de proceshandelingen) en betaalt u als eiser een lager griffierecht dan bij de sector civiel van de rechtbank. Indien u als gedaagde partij moet procederen bij de kantonrechter betaalt u zelfs helemaal geen griffierecht.
Op zoek naar dé processpecialist voor uw kantonzaak? Neem contact met ons op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties