073 720 02 00

Herstructurering, turnaround, doorstart

Na verloop van tijd is vrijwel elk bedrijf toe aan een herstructurering. Door de groei en aandacht op de dagelijkse bedrijfsvoering is de juridische structuur en medewerker opbouw niet belicht. Ook kan het nodig zijn het bedrijf te herstructureren door middel van een doorstart of zogenaamde turnaround.

Doorstart: pre pack, turnaround of andere oplossing

Veel DGA’s, CEO’s of andere bestuurders van een bedrijf zien dat het tijd wordt om hun bedrijf (weer) winstgevend te maken. Dat kan op vele manieren. Van klassieke doorstart tot pre pack of moderne turnaround. Veel oplossingen op het gebied van de reorganisatie van uw bedrijf zijn denkbaar. Snijders Advocaten beschikt over vele jaren ervaring in het faillissementen en turnaround vak, van ervaren curator tot ervaren reorganisatoren (advocaten) op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht / vastgoed, contractenbeëindiging et cetera.

Reorganisatieplan herstructurering bedrijf

Dat kan betekenen dat risico’s moeten worden verspreid over meer BV’s. Of juist dat een verliesgevend deel van het bedrijf moet worden afgestoten of gestaakt. Dat kan gepaard gaan met medewerkers waarvan afscheid moet worden genomen door middel van een reorganisatieplan, zodat het bedrijf gezond blijft of weer gezond wordt. Ook kan het betekenen dat andere contracten moeten worden beëindigd. Soms is een activa passiva transactie daarbij nodig om zaken weer op de rit te krijgen. Vaak ook wordt een doorstart door middel van faillissement, pre pack of surseance van betaling gerealiseerd. Dat is in veel gevallen nu eenmaal onontkoombaar. De onderneming kan vaak niet anders dan in afgeslankte vorm door. Dat gaat helaas niet altijd door middel van organische inkrimping, maar moet door snel veranderde markten en/of economische ontwikkelingen in een veel rapper tempo. Wij zijn het kantoor voor deze vraagstukken, oplossingen en de uitvoering.

Reorganisatie bedrijf

Bij dit hele proces hoort een goed plan van herstructurering / reorganisatie van het bedrijf en een goede uitvoering van het plan. Begeleiding van de onderneming en directeur door een ervaren advocaat bespaart enorm en leidt tot voorkomen van problemen en kosten. Ook de positie van de statutair bestuurder moet daarbij goed in het oog worden gehouden. Dat luistert nauw. Het moet niet zo zijn dat een bestuurder aansprakelijk wordt gesteld in privé, omdat er onvoldoende of onzorgvuldig wordt gehandeld. Daarbij is een ervaren advocaat die u begeleidt echt noodzakelijk. De investering daarin verdient zichzelf dan ook terug.

Weet Snijders Advocaten te vinden voor een vrijblijvend gesprek of stuur ons een e-mail om een afspraak in te plannen of vraag voor te leggen. Wij schakelen snel en vertrouwelijk. Mail nu naar één van onze specialisten of naar onze oprichter mr. Danny Snijders op dsnijders@snijders-advocaten.nl.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties