073 720 02 00

Vastgoedrecht

Omdat Snijders Advocaten enorm veel vastgoed cliënten heeft, heeft zij een grote sectie vastgoedrecht. Deze gespecialiseerde vastgoed advocaten behandelen allerlei vastgoed gerelateerde vragen en treden voor de vastgoedsector op in juridische procedures, zowel in kort geding als in bodemprocedures. Van advies op het gebied van huurrecht, koop/verkoop van vastgoed, vastgoed project contracten, turn key overeenkomsten, hypothecaire vragen, bestuursrechtelijke – ruimtelijke ordening vragen, alles komt voorbij in de praktijk van een vastgoedrecht advocaat van ons kantoor.

Vastgoedrecht advocaat in brede vastgoed sector

Zo adviseert onze vastgoedrecht advocaat grote en kleine vastgoedondernemingen, projectontwikkelaars en particuliere beleggers in vastgoed. Tevens zijn er veel vastgoedbeheer maatschappijen die we bijstaan. We hebben bovendien een specialisatie in woningcorporaties. Zeker met de veranderde wetgeving in de woningcorporatie sector is een externe vastgoedrecht advocaat een noodzakelijkheid voor een woningcorporatie. Veelal zijn we zo de huisadvocaat van vastgoed- en vastgoed gerelateerde bedrijven.

In samenwerking met de interne juristen / legal counsels, of als uitbestede (‘only pay per use’) juridische afdeling van deze vastgoed gerelateerde bedrijven, zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven met een vastgoedbedrijf erbij, woningcorporaties of vastgoedbeheerbedrijven. Zo nodig werken we samen met een notaris, zodat het voor de klant lijkt alsof we deze in house hebben. Er hoeft dus niet over verschillende kantoren geschakeld te worden: wij begeleiden het gehele adviestraject.

Vastgoed en juridische procedure

Als ervaren conflict advocaten hebben we een bewezen goed track record in juridische procedures op het gebied van vastgoedrecht. Over individuele panden, gronden maar ook over vastgoed B.V.’s en CV’s hebben we succesvol geprocedeerd. Hetzelfde geldt voor bestuursrechtelijke discussies over de bestemming op grond, gebied en / of individueel pand. Soms met een civielrechtelijke component, omdat bijvoorbeeld een bepaalde bestemming verwacht werd volgens de koopovereenkomst en een gemeente een bepaald standpunt in neemt terzake de bestemming of ruimtelijke ordening, hetgeen tussen koper en verkoper, danwel huurder en verhuurder weer een civielrechtelijk conflict / dispuut oplevert. Een ervaren advocaat vastgoedrecht van Snijders Advocaten biedt dan uitkomst.

Vastgoed en overheid

Daarnaast worden we als vastgoedrecht specialist veel ingehuurd door Gemeenten en andere overheden. Vaak ontbreekt het daar aan voldoende ervaring in conflict en op civielrechtelijk of proces gerelateerd bestuursrechtelijk vlak.

Zowel mooie en tevreden relaties in de publieke als private sector dus, zie ook enkele mooie openbare referenties van deze partijen, door heel Nederland, op onze website. Maak gelijk een vrijblijvende afspraak met een vastgoedrecht advocaat van ons kantoor of stel direct een vraag per e-mail.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties