073 720 02 00

Arbeidsbemiddeling

Snijders Advocaten is een key player in de advocatuur als het gaat om arbeidsbemiddeling. Van oudsher bedient Snijders Advocaten al arbeidsbemiddelaars. Van uitzendbureaus, detacheerders, contractors tot werving en selectie bureaus. In die branche bestaan veel conflicten. Ook zijn er veel overname’s. Vanzelfsprekend zijn er door de veranderende wetgeving ook veel (updates van) contracten nodig. Snijders Advocaten beheerst de juridische wereld waarin arbeidsbemiddelaars werkzaam zijn.

Juridische conflicten in arbeidsbemiddeling

Veel voorkomende juridische conflicten in arbeidsbemiddeling, zijn de volgende. Vaak voorkomend zijn bedrijven die mensen van elkaar proberen te ‘stelen’. Dus zich niet door een overnamebeding laten remmen om ingehuurde mensen (wel of niet langs een slinkse omweg) gratis over te nemen. Of mensen die door een detacheerder of werving en selectie bureau zijn geselecteerd, die dan door de inlener zonder vergoeding (zogenaamd ‘slim’) getracht worden ‘gratis’ in dienst te nemen. Al meer dan 15 jaar incasseren we boetes en / of schadevergoedingen voor onze cliënten op bedrijven die denken dat dat zomaar mag of kan. We kunnen daarin een veelvoud aan succesvolle vonnissen overleggen, veelal behaald door Team Litigation en Team Incasso van Snijders Advocaten. Op aanvraag kunnen we ook mooie referenties overleggen, van grote en minder grote detacheerders en andere werving & selectiebureaus.

Schijnconstructies, herstructurering

Ook actueel is de discussie rondom schijnconstructies. Vaak draait het dan om de vraag: wie is de feitelijke werkgever nu echt? Snijders Advocaten kan u dienaangaande adviseren. In elk geval draaien de conflicten in de arbeidsbemiddeling om geld en de krapte op de arbeidsmarkt. Als de economie weer terugloopt richting (meer) recessie, krimpen arbeidsbemiddelingsbureaus vaak weer in, vrijwel net zo explosief als dat ze groeiden in tijden van hoogconjunctuur. Onze insolventie, arbeidsrecht- en herstructurerings advocaten helpen dan bij een goed plan tot inkrimping, reorganisatie en nette afwikkeling.

Arbeidsbemiddeling en arbeidsrecht

Vanzelfsprekend spelen er in de arbeidsbemiddeling ook veel vragen van zuiver arbeidsrechtelijke aard. Van non-concurrentie tot relatiebeding. Van bedrijfsgeheimen en vertrouwelijkheid tot de vraag hoeveel contracten er voor bepaalde tijd mogen worden afgesloten. Wat bepaalt de CAO en in hoeverre is afwijken van de wet toegestaan in bepaalde gevallen. Van contract tot procedure, ook Team Arbeidsrecht van Snijders Advocaten is zo thuis in de arbeidsbemiddelingsbranche.

In alle gevallen geldt: het begint vaak met een kop koffie om een casus of probleem te bespreken. Maak dus een afspraak of mail uw vraag al vast aan ons. Wij reageren vrijwel altijd direct.

Perfecte match

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties