073 720 02 00

IE, IT & ICT recht

Eén van de meest voorkomende branches in onze praktijk betreft het recht rondom software en ICT in het algemeen en het internetrecht. Vaak is dat gekoppeld aan het Intellectueel Eigendomsrecht (IE recht), maar dat hoeft niet.

Software ICT advocaat

Het recht rondom software ICT is divers. Snijders Advocaten heeft veel zaken, contracten en overnames voor software, ICT en cloud diensten aanbieders gedaan. Grote procedures over grote ICT of software maatwerk contracten. Vaak projecten met een oorspronkelijk kleinere scope, waarna het project ‘out of control’ raakt. Daarmee raken de kosten vaak ook ‘out of control’ of ontstaat een conflict over wat nu wel en wat niet in de oorspronkelijke vaste prijs, fixed fee of ‘open uren offerte’ was begroot. Dat gevecht kan vaak enorm oplopen.

Als dé specialist op het gebied van ICT en IT recht kennen we het klappen van de zweep, zowel in kort geding als in bodemprocedure. Onze reputatie is divers. Soms de straatvechter, anders wel de kundige ervaren advocaat in software ICT geschillen. We kunnen desgevraagd in deze sector de nodige mooie referenties overleggen. Snijders Advocaten heeft opgetreden voor beursgenoteerde software ICT en cloud bedrijven, maar ook voor minder grote spelers uit de ICT branche. Andersom hebben we als ICT jurist ook veel voor partijen opgetreden die een conflict hadden met een software ICT bedrijf. Vraag ons gerust om een eerste indruk bij een conflict over een software ICT project of cloud dienst.

Advies over Software ICT contracten

Juist om harde conflicten te voorkomen, kunt u tevens een beroep doen op onze software ICT contract specialisten. Zij weten alles van deze materie en vooral zien ze bij de procesadvocaten van ons kantoor waar partijen veelal over procederen en wat dus in de contractfase van een project of cloud dienst beter kan. Ook voor de gemiddelde legal counsel of bedrijfsjurist is het dus goed om met een specialist te schakelen en de risico’s te inventariseren alvorens een duur software ICT traject in te gaan. Daar kleven immers grote financiële risico’s aan.

IE (Intellectueel Eigendom)

Een nieuwe uitvinding, dienst of product dat u graag op de markt wilt brengen. Maar u wilt uiteraard niet dat iemand anders daar iets mee gaat doen. Er zijn vele mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw intellectueel eigendom in een vroeg stadium wordt beschermd. Dat hoeft niet altijd extreem duur te zijn, dat is een misverstand. Onze specialisten IE recht staan u bij, zowel in advies als in conflict.

Maak een afspraak met een van onze specialisten op het gebied van IT of ICT recht om de mogelijkheden te bespreken, of stuur ons een e-mail met een vrijblijvende vraag.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties