073 720 02 00

Dit doen we

Wij zijn hét kantoor van Den Bosch en omstreken op het gebied van bestuursrecht. Wij vervullen de rol van huisadvocaat, geven u advies of een second opinion en procederen wanneer nodig. Duidelijk, laagdrempelig en deskundig.

Advies/second opinion

Zoekt u als gemeente extra zekerheid in complexe dossiers? Wilt u als projectontwikkelaar juridisch advies over een complexe gebiedsontwikkeling waarbij u risico’s loopt? Snijders Bestuursrecht is dé advocaat voor advies.

Huisadvocaat

Een rol als huisadvocaat is ons op het lijf geschreven omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij risico’s minimaliseren en de kans op succes vergroten, door vanaf de start van een procedure betrokken te zijn.

Procederen

Procederen zit in ons DNA. Wij hebben daarbij steeds één doel voor ogen: winnen. Procederen in het bestuursrecht is een vak apart, met eigen regels en eigen (fatale) termijnen. Een vak dat wij als geen ander beheersen.

Onze specialisaties

Het bestuursrecht is een breed rechtsgebied. Wat voor bestuursrechtelijk probleem er ook bij u speelt, wij zijn hét nichekantoor dat u in dergelijke tijden graag bijstaat. Als advocaat bestuursrecht is geen kwestie mr. Posset vreemd.

Ruimtelijke bestuursrecht

Met ruimtelijk bestuursrecht bedoelen we alle wet- en regelgeving die gaat over de ruimtelijke inrichting van ons land. Heeft u plannen voor een ruimtelijke ontwikkeling of vragen daarover? Neem dan contact met ons op.

Openbare orde en veiligheid

Samen met de politie is de burgemeester verantwoordelijk voor het handhaven van de ‘openbare orde en veiligheid’. In onze bestuurs-rechtpraktijk hebben wij ruime ervaring met het adviseren van burgemeesters over hun portefeuille.

Milieurecht

Met het milieurecht bedoelen we alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op het milieu. Daarbij gaat het kort gezegd om de bescherming van de bodem, lucht, water en de natuur. Het milieurecht is een vak apart. Wij adviseren u graag.

Snijders Bestuursrecht

Bestuursrecht advocaat met een helder advies

Snijders Bestuursrecht

Heeft u als projectontwikkelaar advies nodig over het wijzigen van het bestemmingsplan voor uw ontwikkeling? Heeft u als (horeca)ondernemer een probleem met de gemeente waar u hulp bij zoekt? Of wilt u een subsidie aanvragen, lijdt u planschade, heeft u vragen over de nieuwe Omgevingswet of heeft u overlast? Als advocaten en juristen bestuursrecht kennen wij de weg binnen de wet- en regelgeving en binnen de overheid zelf. Wij helpen u graag op een laagdrempelige manier.

  • Duidelijk
    U krijgt van ons een helder advies. Geen ingewikkelde taal, maar een begrijpelijk advies waar u mee verder kunt.
  • Laagdrempelig
    Wij staan voor een laagdrempelige benadering. Onder het genot van een kop koffie legt u uw zaak voor aan onze advocaten en juristen. Zij begrijpen u en spreken uw taal.
  • Deskundig
    Vanzelfsprekend heeft u een deskundige advocaat of jurist bestuursrecht nodig om voor u het beste resultaat te verkrijgen. Wij hebben de benodigde kennis en vaardigheden.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties