073 720 02 00

Bedrijfsovername / M&A

Snijders Advocaten beschikt over de absolute ervaren specialisten in bedrijfsovername / M&A advies. Wilt u een bedrijf overnemen dan wel begeleid worden bij de verkoop of overname van uw bedrijf? Dan is Snijders Advocaten de specialist die u zoekt.

Bedrijf overnemen

We staan vaak aan de kant van de koper van een bedrijf. Dat kan zijn voor iemand die een bedrijf wil overnemen om deze aan te laten sluiten bij zijn of haar bestaande bedrijf. Ook komt het vaak voor dat iemand een bestaande onderneming wil overnemen, zonder dit samen te willen voegen.

Ook voor private equity of venture capitalists/durfinvesteerders werken we als bedrijfsovername advocaten. Deze bedrijven nemen vaak een belang in een bedrijf om dit bedrijf te laten groeien en/of later weer te verkopen.

Corporate finance: juridisch verlengstuk

Als M&A (mergers & acquisitions) advocaat staan we met onze voeten in de markt. Dat betekent concreet dat we veel worden ingeschakeld als juridisch verlengstuk van corporate finance bedrijven.

Verkoop bedrijf/overname onderneming

Als u uw bedrijf of familiebedrijf wilt verkopen of uw onderneming wilt overdragen binnen de familie, dan bent u in ervaren handen bij de M&A advocaten van Snijders Advocaten. Onze advocaten voorzien u graag van een bedrijfsovername advies. We zijn hierin ervaren en hebben oog voor de gevoelens en specifieke wensen van de familie of directeur. Het is immers spreekwoordelijk ook uw kind dat u gaat verkopen. Daarbij spelen gevoelens onmiskenbaar een rol. Te vaak zien we dat advocaten en andere adviseurs nauwelijks rekening houden met deze gevoelens binnen de familie, bij de directeur, hetgeen niet leidt tot het gewenste resultaat.

Fusies en overnames

Fusies en overnames zijn doorgaans gecompliceerde trajecten. Met een dergelijk traject is niet alleen geld gemoeid, maar het vergt ook bijzonder veel inspanningen van alle betrokkenen. Een juiste begeleiding van de transactie is essentieel en vereist uiteraard specifieke ervaring en kennis.

Het succes van de deal (koop/verkoop, overname van bedrijf) is afhankelijk van diverse factoren, waarbij het belangrijk is om tijdig professioneel advies in te winnen en u en de (overdracht van de) onderneming te laten begeleiden:

Voor het traject:

  • het tot stand laten komen van een IM (Informatie Memorandum)
  • het tot stand laten komen van een LOI (Letter of Intent)/HoA (Heads of Agreement)
  • het tot stand laten komen van een NDA (non-disclosure agreement)

Tijdens het traject:

  • het uitvoeren/begeleiden van een due diligence onderzoek
  • het uitonderhandelen van de voorwaarden voor koop/verkoop (o.m. garanties/vrijwaringen/earn out/non-concurrentie/relatiebeding etc.)
  • het opstellen van de SPA (koopovereenkomst)

Na het traject:

  • er op toe zien dat bepalingen worden nageleefd
  • opstellen aanvullende overeenkomsten voortvloeiende uit de deal

Voor vragen of advies over het overnemen van een bedrijf en (succesvol) track record in overnames, neem contact op met mr. D.I.J. (Danny) Snijders op dsnijders@snijders-advocaten.nl of 06 2468 2331 danwel een van onze andere bedrijfsovername specialisten.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties