073 720 02 00

Verzekeringsrecht

Een onafhankelijke advocaat verzekeringsrecht is niet snel gevonden in Nederland. Veel specialisten verzekeringsrecht hebben vaste lijnen naar verzekeraars. Die wereld is niet zo groot. Dat betekent dat u baat hebt bij een advocaat die onafhankelijk en strijdbaar is richting verzekeraars in conflicten met verzekeraars. Want een conflict met een verzekeraar is niet ongebruikelijk bij een forse schade.

Advocaat verzekeringsrecht

Snijders Advocaten is de advocaat verzekeringsrecht die wordt ingeschakeld bij een grote brand, diefstal of inbraak met grote gevolgen. Te verwachten is immers alsdan dat de verzekeraar gretig gebruik zal maken van elke mogelijkheid om de schadelast te beperken. In normaal Nederlands: weigeren uit te keren. Voor een bedrijf of particulier kan dit rampzalige gevolgen hebben.

Advies in traject voor de afwijzing van verzekeraar

Omdat de gedupeerde van de brand, inbraak of diefstal veelal aanvankelijk vertrouwt op het feit dat ‘men verzekerd is’, wordt in het traject direct na de ‘gebeurtenis’ vaak vergeten zich te laten begeleiden door een scherpe advocaat. Dit kan rampzalige gevolgen hebben. In die fase worden namelijk door de verzekeraar en / of expertise bureaus aannames gedaan over de oorzaak van de gebeurtenis en de (omvang van de) schade. Met deze aannames kunnen door de verzekeraar argumenten gevonden worden om uitkering van schade / geld te weigeren.

Om die aannames, hoe onterecht soms ook, nadien aan te tasten is lastig. Lastiger in elk geval dan tijdens de vaststelling van oorzaak en omvang van de schade een advocaat het onderzoek te laten monitoren, zo nodig deels in samenwerking met een onafhankelijk expertise bureau. In die fase is veel te winnen en loont het om een advocaat verzekeringsrecht al te laten meekijken, regie te voeren over onderzoeken, concept aannames ter discussie te stellen en zo dus rapporten en beslissingen van de verzekeraar tijdig te doen laten kantelen in het voordeel van de gedupeerde / verzekerde.

Conflict verzekeraar

Ook als de verzekeraar weigert uit te keren, is het zaak om zo snel mogelijk een voldoende strijdbare en kundige advocaat verzekeringsrecht in te schakelen. Deze kan vrij vlot de beslissing gaan aantasten en wellicht een procedure voorkomen.
Maar ook als het conflict met de verzekeraar vast zit, gaan we strijdbaar naar de rechter om daar te ‘vechten’ voor de verzekeringspenningen. U heeft immers niet voor niets een verzekering. Omdat veel verzekeraars de dagvaarding afwachten, is actie vereist. Uiteraard komen we dan goed beslagen ten ijs, strijdbaar en met ervaring en kennis over het verzekeringsrecht. Als processpecialist bent u daarom bij Snijders Advocaten ook aan het juiste – strijdbare- adres.

Maak gelijk een afspraak met één van onze advocaten of stel alvast een vraag per e-mail.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties