Dé advocaat verbintenissenrecht
In het Nederlandse Burgerlijk Wetboek is het verbintenissenrecht geregeld. Verbintenissen kunnen ontstaan uit de wet, uit overeenkomst of het betreft natuurlijke verbintenis. Uit de wet ontstane verbintenissen, kunnen bijvoorbeeld voortvloeien uit onrechtmatige daad. Verbintenissen uit overeenkomst betreffen bijvoorbeeld arbeidsovereenkomst, koopovereenkomst of huurovereenkomst. Snijders Advocaten is thuis in het verbintenissenrecht. Een advocaat verbintenissenrecht kent dus de regels rondom verbintenissen in zijn algemeenheid.
De meest voorkomende verbintenissen in onze praktijk zijn verbintenissen uit overeenkomsten. Uit alle overeenkomsten vloeien verbintenissen voort. Deze verbintenissen kunnen worden afgedwongen door sommatie en zo nodig een procedure. Dat kan in kort geding of in een bodemprocedure.
Een verbintenis die moet worden nagekomen
Het woord verbintenis zegt het al: er is een verplichting, een verbintenis, die moet worden nagekomen. Dat kan zijn het nakomen van een afspraak of het vergoeden van schade. Of beide. Een goede advocaat verbintenissenrecht zoekt direct en zeer nauwkeurig naar de ontstane verbintenis, de rechtsgrond en de feiten van de omstandigheden van het geval. Zo herleidt deze advocaat in het verbintenissenrecht direct de verbintenis(sen), de juiste tegenpartij, de consequenties van de ontstane verbintenis en hoe deze af te dwingen.
Dit luistert vrij nauw, veel nauwer vaak dan een gemiddelde niet-jurist vermoedt. Zeer specifiek zal een rechter moeten worden geïnformeerd over de feiten en de rechtsgrond, wil de verbintenis in rechte komen vast te staan.
Verbintenis uit overeenkomst
Het merendeel van de praktijk en expertise van Snijders Advocaten ziet op verbintenissen uit overeenkomst. We procederen immers meestal over de vraag of een bepaalde overeenkomst wel of niet (correct) is nagekomen. Dat is bij team litigation, bij team incasso en bij team arbeidsrecht hetzelfde.
Ook team m&a – contracten – ondernemingsrecht is het merendeel als advocaat verbintenissenrecht te duiden. Immers, zij adviseren onze relaties over overeenkomsten, zoals koopovereenkomsten, ‘S.P.A.’s, aannemingsovereenkomsten, franchiseovereenkomsten, huurovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, directie overeenkomsten et cetera, et cetera.
Maak dus voor een vraag over een onrechtmatige daad of een overeenkomst direct een afspraak met een van onze specialisten!