073 720 02 00

Aansprakelijkheidsrecht en letselschade

Het aansprakelijkheidsrecht regelt de gang van zaken over de geleden schade. Indien u vindt dat er door een ander schade is toegebracht, kunt u die persoon aansprakelijk stellen. Aansprakelijkheid kan op verschillende manieren worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld door het schenden van een overeenkomst, maar ook door uw eigen handelen of het niet nakomen van een afspraak of zorgplicht. Zo bent u bijvoorbeeld aansprakelijk wanneer uw kind iets kapot maakt bij een ander, of wanneer uw hond iemand bijt. Ook kunt u bijvoorbeeld aansprakelijk zijn als een slecht onderhouden boom op uw erf omvalt boven op een geparkeerde auto van de buren.

Aansprakelijkheidsstelling

U kunt iemand aansprakelijk stellen voor schade door een advocaat aansprakelijkheidsrecht. Snijders Advocaten is vergaand gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Meerdere advocaten van ons kantoor hebben hierin een gespecialiseerde en ervaren reputatie. Deze aansprakelijkheidsstelling moet een aantal duidelijke stellingen bevatten over de rechtsgrond van de aansprakelijkheid. Bij voorkeur worden de feiten ook met bewijs onderbouwd. Bewijzen bij aansprakelijkheidsstelling kunnen bijvoorbeeld getuigenverklaringen zijn, maar ook facturen of schaderapporten van de goederen die beschadigd zijn. Voor letselschade is het van belang te weten dat in Nederland veelal gewerkt wordt met indicatieve bedragen voor de verschillende soorten letsel. Uiteraard gaan we altijd voor het beste resultaat.

Verschillende vormen van aansprakelijkheid

Er zijn dus verschillende vormen van aansprakelijkheid. Zo kan een chirurg of een ziekenhuis aansprakelijk zijn voor beroepsfouten of andere medische missers. Hetzelfde geldt voor andere beroepsbeoefenaren zoals bijvoorbeeld accountants, architecten, ingenieurs, aannemers, bouwbegeleiders en directievoerders, advocaten of softwareontwikkelaars. De aansprakelijkheid kan dan voortvloeien uit een overeenkomst van opdracht. Naast dat u een ziekenhuis aansprakelijk kan stellen, kunt u ook een gemeente of een bedrijf dat u schade heeft toegebracht aansprakelijk stellen. Snijders Advocaten is een expliciete top speler in alle vormen van aansprakelijkheidsrecht. Sterker nog: door een harde en strategische aanpak van de tegenstander, komt het vaak tot een gewenste financiële oplossing voor onze vele cliënten, veelal bedrijven, banken, gemeenten en ondernemers.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Ook als bestuurder of toezichthouder van een B.V. of N.V. kunt u aansprakelijk zijn. Niet ‘zomaar’, daartoe gelden vrij strenge eisen. Met grote regelmaat staat Snijders Advocaten bestuurders bij die door crediteuren of curatoren aansprakelijk worden gesteld na bijvoorbeeld een faillissement. Snijders Advocaten kan uit eigen praktijk succesvolle vonnissen overleggen van bestuurders die we hebben bijgestaan. Zowel in eerste aanleg bij de rechtbank als bij het gerechtshof in hoger beroep. Snijders Advocaten is dus bewezen de advocaat aansprakelijkheidsrecht die u zoekt en succesvol kan bijstaan. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties