073 720 02 00

Dé advocaat in vastgoed en onroerend goed

Vastgoed zit in ons DNA. Snijders Advocaten werkt al jarenlang als advocaat vastgoed, onroerend goed en projectontwikkeling voor meerdere landelijk en internationaal opererende grote projectontwikkelaars. Maar net zo goed en graag werken we voor kleinere ondernemers in vastgoed. Van retail tot herbestemming van oude overheidsgebouwen. Van woningbouw tot kantoorlocaties: we zijn er in thuis.

Contracten in vastgoedspecialisatie

Veelal worden we als advocaat onroerend goed gevraagd door vastgoed ondernemers en ondernemingen om te adviseren bij contractvorming. Het herkennen en uitsluiten van risico’s is noodzaak als het om grote (meestal tientallen of honderden miljoenen) bedragen gaat. Door de jarenlange ervaring van onze vastgoedspecialisten, herkennen we snel bij het lezen van contracten waar het fout kan gaan. Waar (te) veel ruimte voor discussie en dus verlies is te verwachten, zodat we door een goede screening van contracten in het onroerend goed u veel risico’s besparen.

Proces advocaat vastgoed specialisatie

Dat wordt nog eens versterkt doordat we proces specialisten zijn. Met een mooi Engels woord: ‘litigators’. We zijn ook in de vastgoedbranche zeer ervaren in de rechtszaal. Zeer ervaren in het schrijven van de scherpste processtukken over vastgoed en vastgoed gerelateerde onderwerpen. Door die enorme ervaring herkennen we in de adviessfeer bovendien exact waarover conflicten en discussies ontstaan. Zo wordt elk contract dat door een ‘Snijders’ is gescreend, een beter contract.

Maar nog meer geldt: als er hard moet worden geprocedeerd (ook) in deze branche, dan zijn we daarin meer dan thuis en ervaren. We kunnen vele tevreden referenties van de grotere en minder grote vastgoed partijen overleggen. Van financieringsconflict tot ontbindende voorwaarde discussie. Van koop / verkoop geschil, tot verborgen gebreken tot huurrechtelijke kwesties. In alle vastgoed gerelateerde zaken is de advocaat van Snijders Advocaten thuis. Snijders Advocaten is bovendien dé specialist in beslaglegging en uitwinnen van zekerheden zoals pandrechten en hypotheekrechten, zodat een zo groot mogelijke zekerheid kan worden verkregen dat er ook verhaal kan worden gehaald op een vastgoed object of andere vermogensbestanddelen.

Referenties als bewijs van onze kennis en kunde

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat op het gebied van vastgoed en onroerend goed zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. Kijk daarom naar de openbare referenties op onze website. Ook kunt u rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van vastgoedbedrijven en ondernemers uit deze sector. Hetzelfde geldt voor vonnissen: we tonen u graag uit eigen praktijk voorbeelden van winnende vonnissen in de vastgoedbranche.

Maak gelijk een afspraak met één van onze specialisten of stel al vast per e-mail een concrete vraag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties