073 720 02 00

Dit doen we

Snijders Franchise is een advocatenkantoor dat kan bogen op jarenlange ervaring met (grote) franchiseformules. We zijn een betrouwbare partner van bekende en startende franchisegevers en ondernemingen in samenwerkingsverbanden. Ook franchisenemers weten ons te vinden.

Advies

Snijders Franchise is een gespecialiseerd advocatenkantoor waarbij proactieve advisering in combinatie met de Snijders winnaarsmentaliteit er voor zorgt dat u optimaal wordt bijgestaan, als het moet in de rechtszaal.

Overname

Er komt heel wat kijken bij een overname van een franchisevestiging of franchisefomule. Dit geldt voor zowel voor de franchisegever als voor de franchisenemer. Kies voor een succes door een goede voorbereiding en laat de specialisten van Snijders Franchise u begeleiden.

Franchiseovereenkomst

Bij ons kunt u terecht voor het opstellen van franchiseovereenkomsten, maar ook voor individuele en collectieve belangenbehartiging en geschilbeslechting. Ook op het gebied van verbintenissenrecht, huurrecht, mededingingsrecht en intellectueel eigendomsrecht staan we u bij.

Onze specialisaties

Het franchiserecht is bij uitstek een rechtsgebied waarin veel specialismen terugkomen. Zo zijn franchiseovereenkomsten vaak gekoppeld aan huurovereenkomsten, rusten er intellectuele eigendomsrechten op het merk en vormt verbintenissenrecht de basis voor de samenwerking.

Franchiserecht

Sinds de invoering van de Wet franchise zijn de verplichtingen voor de franchisegever en de franchisenemer aangescherpt. Dit geldt voor het begin van de samenwerking, tijdens de samenwerking én daarna.

Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is het belangrijkste rechtsgebied binnen franchise. De Wet franchise heeft betrekking op alle verbintenissen binnen de franchiseverhouding. Een goede begeleiding van een gespecialiseerd franchise advocaat voorkomt veel problemen.

Instemmingsrecht

Met de invoering van de Wet franchise hebben franchisenemers een wettelijk instemmingsrecht. Het wettelijke instemmingsrecht brengt meer verplichtingen met zich mee dan u denkt.

Snijders Franchise

Franchise advocaat met een proactief advies

Snijders Franchise

De advocaten van Snijders Franchise beschikken over jarenlange ervaring in de franchisewereld met bijbehorend track record. Wij zijn huisadvocaat van diverse landelijke franchiseorganisaties en behoren hiermee tot de  franchise advocaat top van Nederland.

Snijders Franchise is een gespecialiseerd advocatenkantoor waarbij proactieve advisering in combinatie met de Snijders winnaarsmentaliteit er voor zorgt dat u optimaal wordt bijgestaan, als het moet in de rechtszaal.

Diverse grote franchiseformules kiezen voor Snijders Franchise vanwege de full-service benadering. Is een gang naar de rechter onvermijdelijk, dan kunt u rekenen op onze jarenlange proceservaring.

Bij Snijders Franchise kunt u dus niet alleen terecht voor het opstellen van franchiseovereenkomsten, maar ook voor alle andere overeenkomsten die daarbij horen (zoals een precontractueel informatiedocument). Individuele en collectieve belangenbehartiging behoort ook tot de dagelijkse praktijk van Snijders Franchise.

  • Ervaring
    Snijders Franchise heeft jarenlange ervaring in de franchisewereld. U kunt rekenen op deskundige begeleiding.
  • Full service
    Begeleiding van de precontractuele fase tot aan de rechtszaal.
  • Specialisatie
    Franchise is een vak apart. Snijders Franchise beheerst dit vak als geen ander.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties