073 720 02 00

Procederen

Het geheim van een winnende of succesvolle ontslagprocedure bestaat uit drie onderdelen.

Allereerst een absolute (Snijders) winnaarsmentaliteit. Tot het uiterste willen gaan om de zaak te winnen. Soms vilein, soms strategisch, maar altijd intelligent. Daarnaast een diepgaande kennis van het arbeidsrecht. Onze advocaten zijn zodanig ver gespecialiseerd, dat onze kennis en kunde de gemiddelde advocaat ver overstijgt. Tenslotte is procederen in arbeidsrecht een ervaringsvak. Zoals bij alles, maakt ervaring, dus duizenden uren maken, dat je iets echt heel goed kan c.q. beheerst.

Een unieke aanpak

De combinatie van dit alles maakt dat we een unieke aanpak hebben. Dat is ook de reden dat we vanuit heel Nederland worden gevraagd op te treden in arbeidsrechtelijke procedures. Dat zijn vanzelfsprekend veel ontslag procedures. Van ‘eenvoudige’ medewerker tot statutair bestuurder. De referenties van de meest mooie relaties spreken boekdelen over de resultaten die we behaalden. De beste voorspeller voor een toekomstige uitkomst van een arbeidsrechtelijke procedure, zijn de vele resultaten door ons behaald in het verleden.

Neem contact met ons op

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek waarin we uw zaak bespreken en een strategie aanpak voorstel doen. U weet dan hoe uw zaak kan worden opgelost. Wij gaan namelijk voor de oplossing en vertellen u niet eindeloos waarom uw dossier niet goed zou zijn. We weten namelijk dat u bij ons komt voor de oplossing, de winst in uw zaak. Neem contact met ons op voor een afspraak, we staan direct voor u klaar, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Desgewenst geven we dezelfde dag nog gas op uw dossier.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties