073 720 02 00

Werving en selectie legal

Onder werving en selectie legal verstaan wij bij Snijders Interim de werving en selectie c.q. headhunting van juristen, legal counsels en advocaten. Bent u op zoek naar een legal counsel? Dan helpen we u graag met de werving en selectie.

Snijders Interim is gespecialiseerd in de werving en selectie van juridische professionals voor permanente functies. En we staan klaar om ook voor u aan de slag te gaan.

Legal counsel nodig? Onze werkwijze

Na een uitgebreide kennismaking met uw organisatie en het profiel waarnaar u precies op zoek bent, stelt onze consultant een werving en selectiecampagne op. Samen met u bespreken we het profiel van de gewenste kandidaat en bekijken we hoe wij deze voor u gaan traceren. Bij een werving en selectie campagne voor een legal counsel, jurist, advocaat, para legal of juridisch secretaresse maken wij altijd gebruik van ons brede netwerk en de verschillende mediakanalen. Ook kunnen we u adviseren op het gebied van werkgeverbranding, kennis- en persoonlijkheidsassessments en onboarding van nieuwe medewerkers.

Geen torenhoge fees, maar een vast tarief

In tegenstelling tot andere arbeidsbemiddelingsbureaus hanteren wij voor werving en selectie legal geen torenhoge fees die vaak tussen de 20 en 25% van het bruto jaarinkomen liggen. Nee, wij hanteren een vast tarief, afhankelijk van de opdracht. Een vast tarief dat altijd lager ligt dan de 20 tot 25% van het jaarinkomen. Hoe hoog het tarief voor het werven van legal counsels en advocaten precies is, bepreken we altijd voor aanvang van de opdracht met u. Bij ons weet u dus altijd waar u aan toe bent qua werving en selectie legal.

Daarnaast loopt u bij ons ook geen enkel risico met betrekking tot de facturatie. Wij factureren 50% voor aanvang van het dienstverband van de legal counsel. De overige 50% factureren wij pas nadat de kandidaat na zes maanden nog steeds naar alle tevredenheid bij u in dienst is.

Meer informatie?

Benieuwd wat Snijders Interim voor uw organisatie op het gebied van werving en selectie legal kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze consultants staan graag voor u klaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties