073 720 02 00

Adviseren – second opinion

Omdat wij diepgaand gespecialiseerd zijn in effectief procederen, raadplegen andere advocaten ons op dat gebied. Ook veel legal counsels, bedrijfsjuristen, accountants en fiscalisten vragen ons dagdagelijks om advies als het om procederen, beslag leggen of incasseren gaat. Ook blijkt vaak, soms nadat een zaak verloren is, dat de oorspronkelijke advocaat wellicht wel kennis had van een bepaald rechtsgebied of branche, maar succesvol (lees: winnend) procederen toch echt wat anders is.

Heel veel advocaten hebben wel kennis, maar procederen niet wekelijks. Terwijl procederen een ervaringsvak is. Hoe overtuig je een rechter? Wat kan wel en wat kan niet in een procedure? Hoe bereid je je cliënten goed voor op zittingen? Het zijn vaak zaken waar niet of te weinig aandacht aan is besteed. Zeker op zitting blijkt vaak dat een ervaren advocaat over uw advocaat heen is geblazen. Dat wilt u niet. U wilt immers de zaak winnen en de rechter overtuigen.

Second opinion

U zoekt een second opinion voor uw zaak. Onze advocaten zijn gewend een second opinion te geven op een zaak. Soms naar aanleiding van een vonnis, soms naar aanleiding van een advies van een andere advocaat. Indien u uw vonnis of uw zaak eens aan ons voor wilt leggen en een kosteloze eerste inschatting vraagt, dan kunt u ons een e-mail sturen of bellen en uw zaak uiteenzetten. Wij zien vrij snel of er muziek in uw zaak zit. Vaak vinden we haakjes waar andere advocaten niet aan hebben gedacht. Succesvol procederen is meer dan alleen juridisch denken. Het is ook strategie en weten waar u uw tegenstander pijn kunt doen. Wilt u een uitgebreide second opinion of advies over wat te doen met uw zaak en wat zoiets kost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van Snijders Litigation helpen u graag.

Second opinion advocaat

Ook in het geval u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u uw zaak voor een second opinion aan ons voorleggen. Verzekeraars, zeker rechtsbijstandsverzekeraars, willen uiteraard zo weinig mogelijk uitgeven. Dat betekent dat ze terughoudend adviseren als u een zaak heeft. U heeft recht op een second opinion bij uw rechtsbijstandsverzekering. Dat betekent dat u uw zaak aan een advocaat mag voorleggen en mag vragen of de inschatting van uw zaak door de jurist van de rechtsbijstandsverzekering wel klopt. Op kosten van de rechtsbijstandsverzekering meestal. Mail uw vraag of zaak dus gerust of bel voor een gesprek met een proces advocaat van Snijders Litigation.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties