073 720 02 00

Franchiserecht

Voor de beste advocaat franchiserecht is Snijders Advocaten het juiste adres. Er zijn in Nederland veel franchise formules. Er zijn dus ook veel franchisegevers en franchisenemers. Beide partijen worden voor zowel pro actief advies als in hard conflict kundig en betrokken bijgestaan door onze gespecialiseerde franchise advocaten / advocaten franchiserecht.

Top track record Snijders Advocaten als franchise advocaat

Er zijn enkele zeer grote franchise zaken door Snijders Advocaten succesvol uitgeprocedeerd. Deze zaken haalden ook de landelijke media, zoals De Financiële Telegraaf (zie ook ‘in de media’ op deze website). Ook de franchise branche schreef er over in vakbladen (zie weer ‘in de media’ op deze website). Meestal gaan de conflicten en procedures tussen franchisegever en franchisenemer over (de uitleg van de) franchiseovereenkomst.

Franchiseconflicten

Wat kan wel en wat kan niet door de franchisegever worden berekend aan de franchisenemer qua kosten? Wat mocht de franchisenemer op basis van de mededelingen van de franchisegever verwachten bij het tot stand komen van de franchiseovereenkomst? Het kan soms tonnen en zelfs miljoenen schelen in voor- of nadeel van de franchisegever of franchisenemer. Zoek dus vooral een advocaat franchiserecht die een bewezen top track record heeft in franchise zaken.

Advies franchiseovereenkomst

Juist om te voorkomen dat u als franchisegever of franchisenemer in conflict raakt, is het zaak goed te investeren in een duidelijke franchiseovereenkomst. Laat u adviseren bij het opstellen of beoordelen van een concept franchiseovereenkomst door een van onze franchiserecht advocaten. Het kost uiteindelijk immers veel meer als u in conflict komt doordat u hier lichtzinnig over heeft gedacht bij de totstandkoming van de franchiseovereenkomst.

We zijn dus de specialist in Nederland op dit rechtsgebied, met bewezen track record. Op verzoek kunnen we uiteraard mooie referenties van winnende franchiserecht cliënten overleggen. Maak meteen een afspraak voor kennismaking met een van onze specialisten franchiserecht.

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties