073 720 02 00

Parallel ouderschap na scheiding

Door Gepubliceerd op 7 april 2022 Geen categorie

Jaarlijks gaan er bijna 50.000 ouders met minderjarige kinderen uit elkaar. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor ouders alsook voor kinderen. In de meest ideale situatie is er sprake van coöperatief ouderschap: de zorgtaken en verantwoordelijkheden worden in goed overleg en in samenspraak verdeeld. Helaas lukt dit niet bij iedereen. Als een coöperatief ouderschap juist als voedingsbodem voor meer strijd en conflicten fungeert, dan kan als alternatief parallel ouderschap uitkomst bieden. Vooropgesteld zij dat het voor kinderen het beste is als ouders gewoon op een normale manier met elkaar over de kinderen kunnen overleggen en samenwerken.

Wat is parallel ouderschap?

Parallel ouderschap is een vorm van ouderschap, waarbij de ouders hun kinderen elk op hun eigen manier opvoeden zonder dat ze dit onderling afstemmen. Er is zo min mogelijk contact, alleen voor dringende zaken. Er wordt als het ware een muur geplaatst tussen beide ouders, waardoor er geen aandacht meer besteed hoeft te worden aan het conflict tussen de ouders. Zij hebben ieder een eigen huishouden met eigen regels en gebruiken. Er worden afspraken gemaakt over de manier waarop dringend of noodzakelijk contact plaatsvindt en er is weinig flexibiliteit. De zorgregeling en het ouderschapsplan worden strikt gevolgd. Wisselmomenten kunnen bijvoorbeeld via school plaatsvinden. Bij parallel ouderschap worden de ouders ondersteund door een begeleider. In de praktijk zijn dat vaak maatschappelijk werkers, jeugd- en gezinscoaches, kindbehartigers, jeugdbeschermers en gedragswetenschappers. De begeleider dient een neutrale positie in te nemen naast de ouders die worden begeleid.

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is belangrijk bij parallel ouderschap. In een ouderschapsplan leggen de ouders hun afspraken neer over 1) de wijze waarop zij de zorg- en opvoedingstaken verdelen, 2) de wijze waarop zij elkaar informatie verschaffen en raadplegen omtrent gewichtige aangelegenheden met betrekking tot de persoon of het vermogen van de kinderen, alsmede 3) de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van de kinderen. Bij parallel ouderschap dienen er zeer duidelijke afspraken te worden gemaakt om conflicten te voorkomen, dan wel te verminderen. Het is uiteraard belangrijk dat beide ouders zich aan die afspraken houden. Er is zoals gezegd weinig flexibiliteit bij parallel ouderschap; de afspraken zijn leidend.

Meer weten?

Lukt het jou en je ex-partner niet om met elkaar te overleggen, escaleert het iedere keer maar weer (structureel), maar zijn jullie niet tegen een uitgebreide zorgregeling en een nagenoeg gelijke verdeling van de zorg? Dan kán parallel ouderschap een uitkomst bieden. Nogmaals: coöperatief ouderschap is beter voor de kinderen. Meer weten: neem contact op met mr. Jitka Swinkels of mr. Rianne Verlijsdonk. Wij kunnen je helpen met het maken van heldere afspraken, die kunnen worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Bron:

  • Wenzenberg, I. Wildeman, F. Pannebakker, M. Klein Velderman, Parallel ouderschap na scheiding, Tijdschrift voor orthopedagogiek 2022/1.

 

 

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties