073 720 02 00

Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)

Bijgewerkt op Geen categorie

De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor veel bedrijven. De overheid heeft daarom de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) ingesteld. Vanaf maart 2020 tot en met september 2020 zijn de NOW1 en NOW2 van kracht geweest. Per 1 oktober 2020 geldt de NOW3.

Uitgangspunt van de tijdelijke noodmaatregelen is dat ondernemers een groot deel van hun loonkosten vergoed kunnen krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen als gevolg van de coronamaatregelen. Vanaf 1 januari 2021 moet sprake zijn van een omzetverlies van ten minste 30%.

Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW3)
De NOW3 regeling bestaat uit drie tijdvakken van elk drie maanden. De regeling start op 1 oktober 2020 en loopt af op 1 juli 2021.

De looptijd is dus in totaal negen maanden en voorziet in afbouwpercentages. De NOW3-steun over 9 maanden kent een geleidelijke afbouw van vergoedingspercentages, van 80% naar 70% en uiteindelijk naar 60%. Het idee daarachter is dat bedrijven en werknemers zich aanpassen aan de huidige economische situatie.

De aanvraag voor NOW3 moet net als bij de voorgaande regelingen bij het UWV worden ingediend.

Niet eens met besluit? Maak bezwaar!

Het UWV neemt een besluit op uw aanvraag. Het UWV kan uw aanvraag toekennen, het UWV kan ook beslissen uw aanvraag af te wijzen of maar gedeeltelijk toe te kennen. U kunt daartegen bezwaar maken. Dit bezwaar moeten binnen zes weken worden ingediend na de dag van verzending van het besluit van het UWV.

Advies?

Heeft het UWV uw aanvraag voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid afgewezen? Of heeft u een andere vraag over de NOW regeling?

Neem contact met mr. Annemarie Posset. Zij heeft ruime ervaring met de NOW-regeling en het maken van bezwaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties