073 720 02 00

De verschillen tussen een incassobureau, deurwaarder en incasso advocaat

Door Bijgewerkt op Geen categorie

U hebt een openstaande vordering? Wie schakelt u dan in om de vordering te incasseren? Gaat u naar een incassobureau, deurwaarder of toch naar een incasso advocaat? Hoe gaan zij te werk? En wat zijn nou precies de verschillen tussen deze drie? In dit blog worden de verschillen tussen een incassobureau, een deurwaarder en de incasso advocaat voor u op een rijtje gezet.

  1. Het incassobureau
    Een incassobureau int slechts openstaande vorderingen in opdracht van een schuldeiser. Dit doet zij door meerdere betalingsherinneringen en aanmaningen te versturen. Als de schuldenaar zijn vordering niet betaald, heeft een incassobureau de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure te starten. De bevoegdheid om te procederen is wel beperkt tot vorderingen van € 25.000,-.
  2. De deurwaarder
    Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die is belast met het verrichten van zogenaamde ambtshandelingen. De deurwaarder kan net als een incassobureau in opdracht van de schuldeiser de openstaande vordering incasseren. Ook heeft een deurwaarder de bevoegdheid om te procederen tot vorderingen van € 25.000,-. Een deurwaarder heeft daarnaast nog andere bevoegdheden die het incassobureau niet heeft. Zo kan een deurwaarder beslag leggen. Echter heeft de deurwaarder voor het leggen van dat beslag wel weer een advocaat nodig.
  3. De incasso advocaat
    Een incasso advocaat heeft, anders dan de “gewone” advocaat die ook kan incasseren, zich gespecialiseerd in het innen van openstaande vorderingen. In tegenstelling tot het incassobureau en de deurwaarder heeft een incasso advocaat veel meer en veel zwaardere incassomiddelen die hij kan inzetten om de vordering te incasseren. Zo kan een advocaat beslag leggen op bijvoorbeeld de inboedel en inkomsten van een niet betalende klant, kan hij een faillissement aanvragen van de onderneming van die betreffende klant en is hij bevoegd om te procederen, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep, bij vorderingen tot € 25.000,- en hoger.

Een incasso advocaat heeft dus veruit de meeste incassomiddelen die hij kan in zetten om uw openstaande vordering te innen.

Waarom een incasso advocaat en geen incassobureau of deurwaarder?

Omdat een incasso advocaat veel meer mogelijkheden heeft dan een incassobureau of deurwaarder, is een incasso advocaat vaak veel effectiever in het innen van een openstaande vordering. Daarbij liggen de kosten van een incasso advocaat vaak niet veel hoger dan die van een incassobureau of een deurwaarder.

Waarom een incasso advocaat van Snijders?

De methode van Snijders Incasso is zeer effectief, snel en doeltreffend. Door het op het juiste moment inzetten van de verschillende incassomiddelen die de advocaten tot hun beschikking hebben (beslag, faillissementsaanvraag, incasso kort geding) zorgen wij ervoor dat de wederpartij niet veel anders meer kan dan de vordering direct te betalen.

Daarnaast is Snijders Incasso zeker niet duurder dan een incassobureau of een deurwaarder. Als we het buitengerechtelijk voor u kunnen oplossen, betaalt u slechts over (de door ons gezorgde) succesvolle inning van uw factuur, zodat u er nooit slechter van wordt.

Wilt u meer weten over ons incassotraject? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het innen van een openstaande vordering? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij denken graag met u mee.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties