073 720 02 00
In de media

Ik heb miljoenen tegoed van Wolbers

Bijgewerkt op In de media

VUGHT – De Keldonkse vastgoedondernemer Frank van den Berk beweert miljoenen euro’s schade te lijden als gevolg van de acties van zijn voormalige zakenpartner John Wolbers, hoofdverdachte in de Easy Life-affaire.

Van den Berk zelf kwam eerder in opspraak omdat hij geen rente meer uitbetaalde aan particuliere beleggers die soms tienduizenden euro’s aan hem hadden uitgeleend. De vastgoedondernemer gebruikte zijn bv Property Investments om dat geld te beleggen in een villapark aan de Costa del Sol. Ook in die zaak is Wolbers betrokken.

Wolbers zit sinds begin deze maand in voorarrest vanwege de affaire Easy Life. Kort voor zijn arrestatie verklaarde hij dat hij nog miljoenen tegoed had van andere aandeelhouders in zijn bv Casa Novo real Estate. Een van die aandeelhouders was Van den Berk.

De tegenstellingen tussen Wolbers en Van den Berk zouden tot een explosieve escalatie zijn gekomen op donderdag 26 juni. Vastgoedondernemer Frank van den Berk uit Keldonk schoof aan in een vergaderruimte in Best. Hij ging vergezeld van zijn advocaat Danny Snijders, een Bossche jurist die kantoor houdt te Tilburg.

Tegenover hen zat John Wolbers, die zich bij liet staan door enkele getrouwen. Er moest eens goed gepraat worden, zo gaat het verhaal van Van den Berk. Want de beide hoofdrolspelers, die zowel zakelijk als privé verweven waren, verschilden al enige tijd sterk van mening. Natuurlijk speelde geld een rol. De een claimde miljoenen, de ander claimde miljoenen. Bovendien was er persoonlijke wrevel tussen de twee ontstaan. Levensttijl, zakelijke aanpak, ze spoorden niet meer. Het gesprek eindigde uiterst onprettig, ja zelfs met een flinke mep.

Dat beweert althans Van den Berk, die zich naar het politiebureau in Best spoedde om aangifte te doen van ‘het toebrengen van letsel zonder wapen’, zoals de omschrijving luidde. “Dat wil zeggen dat er geslagen is”, aldus een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost. De politie hoorde vervolgens Wolbers en enkele getuigen. De zaak ligt nu bij justitie, aldus de woordvoerder van het politiekorps in Eindhoven.

In de zaak van Easy Life duiken de namen op van Casa Novo Real Estate en de hypotheekverstrekker Liocorno, twee bedrijven van Wolbers waarin ook Van den Berk een rol speelde. Bij laatsgenoemde firma was hij tot voor kort in dienst als directeur zakelijk vastgoed. Hij bracht er de hypotheken aan voor het vastgoed. Van Casa Novo was Van den Berk zowel bestuurder als aandeelhouder. Dat eerste is hij in elk geval niet meer. Casa Novo Real Estate is een vastgoedfirma die zich ook aan zonnige kusten manifesteert, onder meer in Egypte. Maar, zo gaf Wolbers inmiddels toe, deze vennootschap is ook gebruikt om met geld van de beleggers van Easy Life privé-eigendommen aan te schaffen. Op 5 september, juist voor hij zich bij de politie meldde en werd ingerekend, zei Wolbers tegenover het Financieel Dagblad dat hij zijn deel had teruggestort en dat hij nog miljoenen te vorderen had van zijn collega-aandeelhouders. Zo wilde Wolbers 3,75 miljoen euro terugzien van Van den Berk, maar die beweert juist dat hij nog miljoenen tegoed heeft van de ander (zie hierboven). Hij overlegde gisteren in elk geval in enkele zaken de documenten daarvoor.

En dan is er ook nog Property Investments. Daarmee belegde Van den Berk in het vakantieresort Residencial Oasis aan de Costa Blanca. Dat beleggen deed hij met de spaarcenten van particuliere investeerders. Sinds april krijgen die evenwel de beloofde rente over hun investeringen niet meer uitgekeerd. Gebrek aan liquide middelen, kregen ze in een brief te lezen.

Dat gebrek aan geld heeft volgens Van den Berk alles te maken met zijn vorderingen op Wolbers. Die zijn er, zegt hij, in soorten en maten. Maar er is ook een directe relatie in de Spaanse zaak.

Property Investments heeft volgens eigenaar Van den Berk namelijk ook 868.000 euro in Casa Oasis gestoken, een firma waarmee Wolbers en een van de andere Easy Life-verdachten zich met het eerder genoemde villapark aan de Costa Blanca bemoeien. De advocaat van Wolbers, Cees van Bavel, was gisteren niet voor een reactie bereikbaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties