073 720 02 00

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Door Bijgewerkt op Geen categorie

Op het moment dat u besluit om uit elkaar te gaan, moeten er afspraken gemaakt en vastgelegd worden. Indien u samen minderjarige kinderen hebt, wordt er bijvoorbeeld een ouderschapsplan opgesteld. Dat is zelfs verplicht gesteld door onze wetgever.

U zult samen ook afspraken moeten maken met betrekking tot, bijvoorbeeld, de bezittingen, de woning, pensioenrechten, enzovoorts. Het document waarin die afspraken worden opgenomen, is het echtscheidingsconvenant.

Is een scheidingsconvenant verplicht?

In tegenstelling tot een ouderschapsplan bij minderjarige kinderen, is het opstellen van een convenant niet verplicht. Het is echter wel aan te bevelen om uw afspraken in een echtscheidingsconvenant vast te leggen. Wanneer u in overleg tot afspraken komt en deze laat vastleggen, kan uw scheiding snel, maar bovenal goed geregeld worden.

Daarnaast kunnen ook banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen om een convenant vragen, bijvoorbeeld op het moment dat bepaalde bankrekeningen op een andere naam moeten worden gezet.

Voorbeeld echtscheidingsconvenant

Geen scheidingsconvenant is hetzelfde, want geen echtscheiding is hetzelfde. Immers, iedere situatie is anders. De inhoud van het convenant is bijvoorbeeld afhankelijk van factoren als de soort woning (koop of huur), wel of geen minderjarige kinderen, de financiële situatie van partijen, enzovoorts. Daarnaast is relevant of u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, of onder het maken van huwelijkse voorwaarden.

Het is aan te bevelen om in ieder geval over de navolgende punten afspraken te maken:

  • de woning: blijft één van de partners in de woning wonen, of wordt deze verkocht? En hoe worden de woonlasten tot die tijd verdeeld?
  • de (in)boedel: welke spullen zijn er en hoe moeten deze tussen de partners verdeeld worden?
  • financiële middelen: zijn er spaargelden, schulden, erfenissen? Hoe wordt een ander verdeeld?
  • kinder- en/of partneralimentatie: dient één van de partner een bijdrage aan de ander te voldoen ten behoeve van de kinderen en/of van die partner zelf? Hoe veel moet dit dan zijn en onder welke omstandigheden kan die bijdrage worden gewijzigd?
  • pensioenrechten: zijn er pensioenrechten opgebouwd gedurende het huwelijk, gaan partners die rechten verevenen of verrekenen, of wordt verevening/verrekening uitgesloten?

Zijn de afspraken in een convenant bindend?

Zodra u beiden een handtekening hebt gezet, zijn de afspraken in het scheidingsconvenant bindend. Het is echter aan te bevelen om in dat geval een scheidingsadvocaat te vragen het convenant bij de rechtbank in te dienen, samen met het verzoek tot echtscheiding. Met betrekking tot de afspraken in het convenant verkrijgt u dan namelijk een zogeheten executoriale titel; de afspraken zijn dan daadwerkelijk afdwingbaar.

Zo kunt u, in geval u alimentatiebedragen bent overeengekomen, een deurwaarder inschakelen, mocht uw ex-partner zijn betalingsverplichting niet nakomen.

U bent overigens niet verplicht het scheidingsconvenant na ondertekening aan de rechtbank toe te (laten) sturen, maar in dat geval kunt u naleving van de gemaakte afspraken dus ook niet (meteen) afdwingen. U zult dan namelijk alsnog naar de rechter moeten om de afspraak/afspraken waarvan u nakoming vraagt in een schriftelijke uitspraak vast te laten leggen, zodat u vervolgens voornoemde executoriale titel heeft.

Laat uzelf adviseren!

Het is altijd verstandig om bij het opstellen van het convenant de hulp van een mediator / scheidingsadvocaat in te schakelen. Hij of zij kan u adviseren ten aanzien van de onderwerpen waarover u afspraken moet maken, alsook de (juridisch en/of fiscale) consequenties van bepaalde afspraken.

Hebt u hulp nodig bij het maken van afspraken? Neemt u dan contact op met Snijders Familierecht. Mr. Swinkels en Mr. Verlijsdonk helpen u graag verder.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties