073 720 02 00

Incassoprocedure opstarten: wat houdt een incassotraject in?

Wilt u bij ons een incasso indienen? Dan starten wij per direct het incassotraject voor u op. Nieuwe incasso-opdrachten kunt u per telefoon en/of e-mail bij ons indienen. Wanneer u één van onze incassorecht advocaten heeft ingeschakeld, versturen we op dezelfde werkdag nog een ingebrekestelling per brief, zowel aangetekend alsook per gewone post, aan de wanbetaler.

Zo ontstaat direct een forse en reële druk op de wanbetaler. De ingeschakelde incassorecht advocaat zorgt voor een dermate hoge druk, bijvoorbeeld door beslaglegging, faillissementsaanvraag of een incasso kort geding, dat de wanbetaler niet veel anders meer kan, dan uw vordering direct aan u te voldoen. In tegenstelling tot een deurwaarder of een incassobureau, kan Snijders Incasso u ook bijstaan in vorengenoemde incassoprocedure.

Incassoproces

Een incassoproces bestaat uit een incasso-, proces- en executiefase.

De incassofase is de fase voorafgaand aan een gerechtelijke incassoprocedure. In deze fase wordt getracht uw onbetaalde factuur of vordering te innen door middel van schriftelijke en telefonische sommatiebrieven. Het kan zijn dat een wanbetaler aangeeft het gevorderde bedrag niet in een keer te kunnen betalen. Wij treden met u in overleg en bespreken het treffen van een betalingsregeling met de wanbetaler. Om de incasso-opdracht zo spoedig mogelijk en met de best mogelijke resultaten voor u te kunnen afwikkelen, zal de ingeschakelde incassorecht advocaat, namens u, een betalingsregeling treffen met de wanbetaler. De advocaat zal er tevens op toezien dat de wanbetaler zijn betalingsverplichtingen onder de betalingsregeling ook daadwerkelijk nakomt.

Het kan ook zijn dat een wanbetaler aangeeft het gevorderde bedrag te betwisten of niet te willen betalen. Wij starten dan na overleg met u een gerechtelijke incassoprocedure. Dit incassoproces kan aanvangen met een incasso dagvaarding. Een dagvaarding is een officiële, schriftelijke oproep aan de wanbetaler om voor de rechter te verschijnen.

Indien een wanbetaler na een behaald vonnis nog steeds weigert uw vordering te voldoen, geeft de incassorecht advocaat opdracht aan de deurwaarder om het behaalde vonnis te executeren.

Schakel Snijders Incasso in!

Wilt u meer weten over het verloop van een incassotraject? Of wilt u een incassoprocedure opstarten? Neem dan contact op met Snijders Incasso. Onze gespecialiseerde incassorecht advocaten staan graag voor u klaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties