073 720 02 00
Nieuws

Dag van de alleenstaande ouder

Door Bijgewerkt op Nieuws

21 maart 2022

Vandaag is het de internationale dag van de alleenstaande ouder, en daarom een groot applaus voor alle alleenstaande ouders. Het is namelijk niet niks om alleenstaande ouder te zijn. Het vinden van een balans tussen werk, een eenouder gezin en een sociaal leven is lastig.

Uit cijfers van het CBS volgt dat er in 2021 538.285 minderjarige kinderen bij één ouder woonden. Als jong-meerderjarigen tot 25 jaar worden meegerekend, gaat het zelfs om 764.022. Het gaat hierbij overigens om de formele woonplek van de kinderen. In veel gevallen is de andere ouder uiteraard ook in beeld en is er sprake van een (uitgebreide) zorgregeling of een co-ouderschap. Het in twee huishoudens op laten groeien van kinderen vergt samenwerking en dat is niet zelden een uitdaging met je ex-partner.

Op de internationale dag van de alleenstaande ouder is het ook goed om weer eens stil te staan bij de vraag of alles naar tevredenheid verloopt rondom de kinderen. Als er om welke reden dan ook wijzigingen wenselijk zijn, kun je met je ex-partner om tafel gaan. Als ouders willen jullie het goed doen voor de kinderen. Een ouderschapsplan is vaak een dynamisch plan; kinderen worden ouder, krijgen meer hun eigen leven en/of clubjes of behoeftes veranderen. Het is goed als je samen met je ex-partner kunt overleggen en nieuwe afspraken kunt maken.

Gespecialiseerde advocaten én mediators

Soms lukt het niet om in overleg afspraken te maken. Het kan bijvoorbeeld gaan over het al dan niet wijzigen van de zorgregeling en/of de kinderalimentatie. Als je geen uitweg meer ziet, is het altijd mogelijk om hulp in te schakelen. Bij Snijders Familierecht werken gespecialiseerde advocaten én mediators. Je kunt ons dus samen inschakelen, waarna via mediation wordt getracht om tot een oplossing van het geschil te komen. Het is ook mogelijk dat je ons als jouw advocaat inschakelt om jouw belangen te behartigen. Ook in dat laatste geval zal er altijd eerst worden geprobeerd om in overleg met de andere ouder of diens advocaat tot een oplossing te komen. Pas als dat echt niet lukt, kan ervoor worden gekozen om een gerechtelijke procedure te starten, waar de rechter de knoop doorhakt.

Voor vandaag nogmaals een applaus voor jezelf als alleenstaande ouder. Je doet het harstikke goed!

Voor meer informatie over de wijziging van een zorgregeling of kinderalimentatie, neem dan contact op met één van onze specialisten Jitka Swinkels of Rianne Verlijsdonk.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties