073 720 02 00
Nieuws

De actualiteiten rondom de wettelijke betalingstermijn: zo zit het!

Door Bijgewerkt op Nieuws

Nadat collega Bas van Schijndel in een eerdere blog al alles over het reilen en zeilen omtrent de striktheid van de betalingstermijn uiteengezet heeft, is het van belang om u voor de volledigheid te informeren over de actualiteiten rondom de wettelijke betalingstermijn. Immers, is de maximale betaaltermijn van het grootbedrijf aan het midden- en kleinbedrijf sedert 1 juli 2022 teruggebracht van zestig naar dertig dagen. Maar, wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

De diversiteit aan wettelijke betalingstermijnen

Zoals reeds vermeld heeft collega Bas van Schijndel in een eerder blog terecht een onderscheid gemaakt tussen een drietal verschillende overeenkomsten, met bijbehorende wettelijke betalingstermijnen. Zo kwamen de consumentenovereenkomst met een wettelijke betalingstermijn van veertien dagen, de overeenkomst met de overheid met een wettelijke betalingstermijn van dertig dagen én de overeenkomsten tussen bedrijven met een maximale betalingstermijn van zestig dagen aan bod. Het is deze laatste categorie, de wettelijke betalingstermijn bij een overeenkomst tussen bedrijven, die in dit blog van belang is.

Van zestig naar dertig dagen

Op 15 maart 2022 heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen waarin de maximale wettelijke betalingstermijn van het grootbedrijf aan het midden- en kleinbedrijf wordt teruggedrongen van zestig naar dertig dagen. Als gevolg van deze goedkeurig is per 1 juli 2022 de nieuwe wetgeving in werking getreden. De verkorte betalingstermijn is goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf en komt daarmee als geroepen. De wetswijziging biedt meer bescherming doordat veelal nieuwe ondernemers niet langer het risico lopen om in financieel zwaar weer te geraken omdat facturen pas erg laat worden voldaan.

Betaalgedrag van het grootbedrijf

Uit onderzoek bleek al eerder dat de facturen van het midden- en kleinbedrijf steeds later werden betaald door het grootbedrijf. Oorzaak hiervan is de wettelijke betalingstermijn van zestig dagen die stamt uit 2017. Vóór 2017 was er zelfs sprake van een wettelijke betalingstermijn van negentig dagen, met de mogelijkheid om deze te verlengen tot 120 dagen.

Goed nieuws!

De nieuwe wetswijziging is vanzelfsprekend goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf, te meer gezien de huidige economische crisis. De verkorte wettelijke betalingstermijn biedt met name nieuwe ondernemers meer ademruimte. Immers, wanneer openstaande facturen tijdig voldaan zouden worden, blijkt uit onderzoek dat het midden- en kleinbedrijf voor 55 miljard euro minder behoefte aan financieringen zou hebben.

Houd dus rekening met de overstap naar de nieuwe wettelijke betalingstermijn: deel klanten in op grootte, pas de algemene voorwaarden hierop aan en waarschuw de klanten voor de verkorte betalingstermijnen die zij mogen verwachten.

Zorgt de wetswijziging en de daaruit voortvloeiende nieuwe (verkorte) wettelijke betalingstermijn voor problemen binnen uw onderneming, schroom dan niet en neem contact op met een van de advocaten van Snijders Incasso Advocaten. Zij gaan graag het gesprek met u aan en helpen u bij het incasseren van uw openstaande facturen.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties