Expertise

Beslag- en executierecht

Om geld of andere zaken veilig te stellen, kan er in Nederland nog voordat er een dagvaarding is uitgebracht, conservatoir beslag worden gelegd. U legt dan beslag op bijvoorbeeld een bankrekening of onder een klant die nog moet betalen aan uw (wanbetalende) tegenpartij.
 
Een conservatoir beslag kan alleen door een advocaat worden gelegd, omdat er verlof voor nodig is van een rechter. Meestal wordt de tegenpartij verrast door het beslag, omdat deze geen weet heeft van het dreigende beslag dat u gaat leggen. Beslag, zeker conservatoir beslag of bewarend beslag, wordt dan ook vaak gelegd om ‘de tanden te laten zien’. Het wordt aldus  ook ingezet als strategisch middel, danwel heeft een beslag dit als zogenaamd ‘bij effect’.
 
Ook na een vonnis kan er spoedig beslag worden gelegd, zodat uw geld of andere zaken worden geïncasseerd of veilig gesteld.
 
Snijders Advocaten is vergaand gespecialiseerd in (conservatoir) beslag leggen. We weten vaak haarfijn doel te treffen, hetgeen veel cliënten enorm op prijs stellen. Vaak wordt zelfs zo het conflict meteen beslecht en is lang procederen niet (meer) nodig.